Skocz do zawartości

BMW X5 e53 - kontrolki: ABS, DSC, RĘCZNY + PRĘDKOŚCIOMIERZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od jakiegoś czasu zmagam się z problemem w BMW x5, 2003r. Na początku musiałem wymienić cały licznik w aucie. Elektryk zaprogramował i wszystko działało dobrze. Następnie zmieniłem stary Akumulator na nowy, no i wtedy zaczęły się problemy....

Zapaliły się kontrolki ABS, DSC, HAMULEC RĘCZNY oraz nie działa PRĘDKOŚCIOMIERZ podczas jazdy, nie liczy również przejechanych kilometrów i zużycia paliwa..... Po podpięciu do kompa, pokazuje brak komunikacji abs...

Wszyscy poradzili, żebym sprawdził sterownik ABS, bo w tych njczęsciej to on własnie modelach pada. Dzisiaj został sprawdzony na stole naprawczym, wsyztsko działa poprawnie i elektryk stwierdził, że on napewno nie jest problemem...

Czy może ktoś coś doradzi i miał podobny problem?

Opublikowano

WIESZ CO,

rozkręciłem sterownik, oczyściłem wtyki, podłączyłem i działa! kontrolki zniknęły!

natomiast pojawił się inny problem:

- w miarę ciche, ale nieprzyjemne buczenie (typu: buuuuuuuuu) pod samochodem, tak jakby w połowie auta...

co to może być?