Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w moim E60 jest (niestety) brak możliwośc złożenia tylnego oparcia kanapy, ponadto siedzenia sa obszyte jasnym materiałem - beżowy ktory bardzo sie brudzi. Mam do kupienia zestaw siedzeń w dobrej cenie (skóra) z tym że kanapa tylna jest składana. Pytanie:

1) czy ktoś z was juz kiedyś dokonywał takiej zamiany ?

2) czy potrzebuje dokupić coś wiecej niż tylko tylną kanape ?

3) czy montaż dzielonej kanapy w zamian za "stałą" kanape jest wymagane wykonanie jakiś przeróbek.

Prosze o wsparcie, czytałem na forum podobne posty ale nie dają one jednoznacznej odpowiedzi.

Z góry dzieki za pomoc !

Opublikowano
Ja robiłem to u siebie. Nie będziesz musiał przerabiać mocowań kanapy. Będziesz potrzebował dodatkowo śruby do przykręcenia oparcia. Nie pamietam jakie. Dobierzesz coś jak już będziesz montował składana. Do tego plastikowe spinki bocznych elementów oparcia. Otwory są zaślepione. Wystarczy ręka wyrwac już oznaczony element na otwór mocowania spinki. Wszystko pasuje bez przeróbek jak klocki lego. Gwarantuje. Jak będziesz potrzebował więcej informacji bardziej szczegółowych to pisz. Powodzenia
Opublikowano

Witam,

Czy ktos z was kiedykolwiek zdejmował tapicerke z przednich foteli. Zakupione przeze mnie fotele skórzane sa w biedniejszej wersji wyposazenia , tym samym chce na obecne fotele ktore mam w aucie założyć skore z zakupionych foteli a z obecnych , materiał przełożyc na wersje 'biedniejszą"

Pytanie czy ktoś z was dokonywał demontazu fotela z E60 - przyznam nie, że nie wiem czy to prosty zabieg czy łatwy, prosze o pomoc w temacie.

Opublikowano

Hej

Dzieki za cenną uwage. Wnioskuje że kolega robił juz taki zabieg, cy możesz sie podzielić informacją na czym mam sie skupić , cos jest problematyczne, ??

Jak np zdjąc tylą plastikowa zabudowe fotela? Czy odpięcie metalowych zszywek z tapicerki jest problematyczne i czy moge zastosowac je pozniej. Widziałem ze niektózy potem uzywają szybkozłączek. W skrócei czy można coś zepsuć ??