Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy udało sie komuś może skorzystać z funkcji MirrorLink? Czy trzeba coś dokupić? Aktywować? Walczyłem z tym chwilę (samsung s7) i nic z tego nie wyszło.

Oczywiście mam na myśli seryjny iDrive Prof z 2017 roku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No właśnie nie widzę jej, ale może uaktywni się jak podłączę telefon Samsunga, który obsługuje Mirror Link. iPhone raczej nie obsługuje tego a przynajmniej nie widzę tego w menu..
Opublikowano
Niestety ale samo się nie uaktywni i z tego co wiem to bez dodatkowych pudełek nie da się tego uruchomić więc kodowanie tez nie pomoże.
Opublikowano
Z MirrorLink jest taki problem, że dużo telefonów potrafi nie współpracować. Samsungi z tego co wiem mają z tym problem, ale na przykład Sony działa.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Niestety ale samo się nie uaktywni i z tego co wiem to bez dodatkowych pudełek nie da się tego uruchomić więc kodowanie tez nie pomoże.

Nie jest konieczny żaden dodatkowy hardware. Warunek konieczny to przynajmniej HU_EVO2_ID5, odpowiednie kodowanie jednostki oraz telefon obsługujący standard Miracast.

Opublikowano
Ani ja ani Gregonio nie mamy NBT EVO więc w naszym przypadku tylko zewnętrzny hardware !
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A to ciekawe bo w pierwszym poście pada hasło "iDrive Prof z 2017 roku" czyli jest to EVO2 poza tym zerknij do jego galerii :8) Auto ma z 2017 roku.
Opublikowano

Nie jest konieczny żaden dodatkowy hardware. Warunek konieczny to przynajmniej HU_EVO2_ID5, odpowiednie kodowanie jednostki oraz telefon obsługujący standard Miracast.

Dzięki. Rozumiem, że kodowanie jednostki tu masz na myśli takie samo kodowanie jak ustawienie żeby START/STOP nie działał?

Czy iPhone/Samsung Galaxy S7 zaliczają sie do telefonów współpracujących?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Tak, odpowiednie kodowanie jednostki EVO2.

ScreenMirroring tylko przez Miracast. Z iPhone nie działa bo to inny standard.

Z Samsung S7 działa.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Odśwież trochę temat, mam dołożone nbt evo w swoim f25 ale nie zamontowałem w evo anteny wi-fi. Czy jeżeli ją zamontuję to będę miał możliwość połączenia bezprzewodowego mirrorlink pomiędzy moim s7, a evo? Druga sprawa to nigdzie w Polsce nie mogę takiej anteny znaleźć, jedynie aliexpres.