Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

mam małe pytanie. Komputer w F30 wyświetla mi błąd czujnika RPA (brak odczytu ciśnienia). Po podłączeniu komputera jest to tylne prawe koło i domyślam się, że winę ponosi czujnik ABS. Po odkręceniu koła wszystko cacy jak w nowym.

Komputer diagnostyczny wskazuje błąd 4809B7. Czy któryś z szanownych użytkowników tej wspaniałej marki miał podobny problem?

Pozdrawiam i dziękuję.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego właśnie zadałem pytanie . Bo numer błędu wskazuje na lewą stronę .

P.S. Wielu po prostu nie mogą znaleźć w moich pytaniach lub odpowiedziach podpowiedź )))) i mówią , że ja piszę bzdury.

Widzisz jak to jest, pojechał i okazało się co innego. A gdybyś jeszcze znalazł dealer-program i człowieka, który wie, jak korzystać z programu - dostal by konkretną odpowiedź po problemie .

Opublikowano

Haha, tak się domyślałem, że to nie to koło. Chciałem tylko potwierdzenia innym komputerem. Dziękuję Ci najmocniej za wskazówkę.

Co polecasz w takiej sytuacji? Wymianę czujnika?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co polecasz w takiej sytuacji? Wymianę czujnika?

Trzeba zrozumieć co zniekształca impuls. Możliwe nawet użycie oscyloskopu w celu sprawdzenia sygnału. Taka logika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli jeśli dobrze rozumiem trzeba sprawdzić napięcie oscyloskopem jako pierwszy krok?

Najpierw szukaj program ASO. Dalej życie pokaże ))

• 1 miesiąc temu...