Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak wyzej wentylator chodzi jak szalony temp 94 95 w porywach do 97- wymieniony termostat, czujnik na dolnym wężu silnik sie nie grzeje czy jest taka mozliwosc ze pompa niedomaga .Czy uszkodzona pompa wody ma wpływ na takie zachowanie sie wentylatora :mad2: a z pompy slychac takie lekkie stukanie ale nic nie cieknie a jeszcze dodam ze jak bylo lekko na minusie to tez wentylator chodzil
Opublikowano
Tak myslalem ale wolalem sie upewnic a czy uszkodzona pompa morze miec tez takie objawy bo cos w niej chrobocze ale nic nie cieknie :)
  • 1 rok później...
Opublikowano
problem nie znikł wymiana wiatraka tez nic nie zmienila czy to -5 czy +25 w pewnym momencie wiatrak chodzi przez 20 - 30 min bez przerwy nawet w trasie potem nagle przestaje temperatura w tescie nr 7 nigdy nie przekracza 97 węze od chlodnicy twarde .Jak kupilem auto wszysko bylo dobrze wiatrak zalaczal sie na chwile i sie wylaczal nie wiem juz gdzie szukac, termostat wymieniony czujnik na dolnym wezu. pompa wody no i sam wiatrak.Jakies sugestie :mad2:
Opublikowano
Nie wiem czy w e60 jest tak samo jak w e46, ale w e46 uruchamiać wentylator może też czujnik ciśnienia czynnika klimatyzacji. Miałem taki przypadek, okazalo się, że kabel od czujnika był urwany przez co wskazywał wysokie ciśnienie i uruchamiał wentylator po uruchomieniu auta.
Opublikowano
A dodam jeszcze ze problem wystepuje tylko podczas jazdy i niema znaczenia korek czy jazda.Dzis chodzil przez ponad godzine i wiatrak chodzil normalnie tzn chlodzil chwile i stawal temp 96 tak jak pisale problem robi sie tylko podczas jazdy nieraz przejade 50 km nieraz wiecej i sie zaczyna jak stane to dalej kreci jak wariat do piero po kilkunastu minutach staje a i nieraz tep spada do 83 - 87 i wraca do 94-98 max Czy wiatrak powinien delikatnie chodzic na 7% przez wiekszosc czasu tak pokazuje w inpie