Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od dwóch dni zauważyłem, że coś mi grzechocze w silniku. Dzieje się to raz na jakiś czas. Nagrałem filmik. Pomoże ktoś co to może być :?:

Opublikowano
ciezko cos wywnioskowac z filmiku ale wydaje mi sie ze to odglos pompy vacum :wink: zlap reka i bedziesz wiedzial czy to ona grzechocze :)

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Grzechocze cos w pompie lub pod deklem. Zauwazylem, ze podaczas krecenia kierownica na postoju te stukanie sie nasila i stad kolejne pytanie. Pompa vacim ma cos wspolnego ze wspomaganiem kierownicy?
Opublikowano
pompa vacum zwiazana jest z ukladem hamulcowym robi podcisnienie :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 1 rok później...
Opublikowano

A masz active steering i/lub dynamic drive? Pompa wspomagania to raczej wyje jak jest już na wykończeniu a płyn do wspomagania ucieka? Pompa vacuum może też być bo ona tam po lewej stronie jest, nie masz tam wsadzonego reduktora od LPG to masz w miarę dobry dostęp więc najlepiej sam odkręć pompę i zobacz czy z nią wszystko wporzo a najlepiej to na początku sprawdź ręką od dołu czy nie cieknie. Tu masz wprawdzie filmik z 745i ale to te sam silnik i masz łopatologicznie wytłumaczone jak się za wymianę uszczelek typu oring x2 zabrać: