Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam znowu :) moja bawarka jest z 97 roku z pełną opcją po za właśnie OBC mam klimatornik itp jednak zamiast komputera mam zegarek analogowy, mam możliwość zakupienia "WYŚWIETLACZ + KOMPUTER" 18 przycisków. Teraz mam kilka pytań po pierwsze nie zależy mi aby wszystkie opcje działały chodzi mi tutaj w sumie tylko o zegarek gdyż ten analogowy żyje sobie własnym życiem, czy jak przerobię wtyczkę [o ile jest inna] to będzie działało podstawowe + funkcję data/godzina?

Drugie pytanie czy jeżeli chciał bym uruchomić więcej opcji to po za tym komputerem który zakupię będę musiał coś dodatkowo zakupić czy tylko zabawa z kablami? Po trzecie czy jeżeli będę musiał tylko czujniki/kable dorabiać czy jest to jakoś bardzo skomplikowane gdyż moja wiedza jest gdzieś na poziomie średni+

Jeżeli ktoś może dać linka co odpowie na moje pytania będą wdzięczny gdyż mi nie udało się nic znaleźć konkretnie z moimi pytaniami, albo jestem zacofany i nie potrafię szukać, ogólnie z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc :)

Edytowane przez troian
Opublikowano

OBC podłączysz czytając to viewtopic.php?f=111&t=182410

Jest tutaj wszystko z gongiem i manetką obc18 bez ccm.Kiedy podłączysz tak jak jest tam napisane wszystko będzie działało tj spalanie,prędkość,dystans itp oraz temperatura jak posiadasz czujnik.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558