Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Moje Bmw to 325i n52n 2007r.

Jestem nowy na forum.Z góry przepraszam za powielanie tematu, ale niektóre wątki nie chca mi się otworzyc. Przymierzam się do wymainy pompy wody, termostatu i płynu chłodzącego. Chciałbym też przepłukać system wodą zdemineralizowaną. Wiem jak to wszystko zrobić , tylko chciałbym się dowiedziec czy po zlaniu starego płynu wlaniu wody ( w celu przepłukania) musze odpowietrzyc układ przed odpaleniem silnika, czy dopiero odpowietrzyć po zlaniu wody i wlaniu właściwego płynu chłodzącego??

Z góry dziekuje za odpowiedz...

Opublikowano
Przed każdorazowym wlaniem czegokolwiek odkręć odpowietrzniki i lej do momentu wylatywania wody, zakręć odpowietrznik i płucz. Pamiętaj o temperaturze ogrzewania ustaw na ful
Opublikowano
Dzieki kolego, chodzi mi o to czy jechac z procedura odpowietrzania poprzez elektryczna pompe wody( 10 s gaz do dechy), czy dopiero zrobić to pózniej z właściwym płynem??
Opublikowano
Witam, jeszcze raz. Jestem w trakcie wymiany pompy wody i termostatu. Dziś okręciłem pompe wody, górna sruba od pompy to jest jakaś masakra.Męczyłem sie chyba z 2 godziny.... Mam pytanie, ponieważ przez nieuwagę najpierw odkręciłem taką boczną śrubę od alternatora chyba, która znajduje się niedaleko tej górnej śruby trzymającej pompę . Śruba jest taka sama aluminiowa( jak te trzymające pompę) i nie wiem czy musze ją wymienić na nowa czy można dokrecić tą stara. Druga sprawa termostat, odpiąłem dwie szpilki i myślałem że plastikowy wąż się podda, nic podobnego-jakby by przyspawany- macie może jakiś dobry sposób ???
Opublikowano
Nie to ie może byc alternator on jest na górze. Może rozrusznik, sam nie wiem. Coś co jest centralnie nad pompa wody.
Opublikowano
Dzieki wielkie , ale tak się zastanawiam bo ta śruba od sprężarki nic nie trzyma jest poprostu wkrecona jakby zaslepka. Mam tylko 3 śruby i w takim razie musze kupić jeszcze jedna, a chciałem to dziś poskładac po pracy do kupy :(
Opublikowano
Panowie pomocy-wszystko podłączyłem, próbuje odpowietrzać a pompa ani drgnie :( Słychać ją tak jakby jakieś napięcie tamtędy szło ale nie odpowietrza i [BAD]. Myślicie że nowa pompa walnięta??