Skocz do zawartości

e36 1.6 Kręci ale nie odpala, odcięcie pradu na pompe i cewk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem. Natomiast kupiłem uszkodzoną e36 z silnikiem 1.6 w automacie, która kreci ale nie odpala. W aucie występuje odcięcie prądu na pompę paliwa i cewke, ale nie wiem czym to jest spowodowane. Immobilizera tak jakby nie było ale nie mam co do tego pewności. Mechanik nie może połączyć sie z komputerem. Czy ktos może wie czym to jest spowodowane?
Opublikowano
"Immobilizera tak jakby nie było ale nie mam co do tego pewności." warto się w takim razie upewnić. Druga sprawa jest taka, że wyczuwam jakieś druciarstwo w elektryce i zapewne jest tam sporo namotane.
Opublikowano
Ukrytego przełącznika nie ma. Druciarstwo raczej też nie wchodzi w grę bo kupiona z pewnych rąk. Prawe drzwi się nie otwierają, myślicie że może to być spowodowane tym? Bo na jednym forum czytałem że gościowi centralny dobrze nie otworzył i nie mógł odpalić, a gdy zamknął i otworzył się prawidłowo odrazu odpalił. Myślicie że może to być jakoś powiazane centralny z blokada jakaś?