Skocz do zawartości

523i m52b25 - przepływomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NIE WIEM DLACZEGO, ALE CALY CZAS USUWACIE MOJ TEMAT!!!

Witam ,pisze do osob kompetentnych.

Mam problem ze swoja e39 m52b25 i z przeplywka. Kupilem samochod juz dawno z wypieta przeplywka i tak jezdzilem. Zaczelo juz mnie to denerwowac , wzialem sie za to. wymienilem raz przeplywke, nic. Nie dziala. Pokazuje mi wartosc 775kg/h przeplywu masy powietrza. Drugi raz, cos zaczelo sie dziac. MIanowicie przeplywka zaczela dzialac. Ale niestety nie do konca. Raz dziala i pokazuje dobra wartosc ( na jalowym ok.20kg/h ) a raz przestaje dzialac i samochod staje sie zamulony ( 775kg/h - i sie nie zmienia ).

Ktos ma pomysl co tu zrobic ? Czyzby kolejna przeplywka byla do wymiany ?( kupowalem uzywki z samochodow, ktore smigaly ). Dodadtkowo dochodza bledy mieszanki paliwa odkad zaczela dzialac w miare. Wczesniej bylo ok, blad przeplywki i tyle. A teraz jeszcze ta mieszanka paliwa doszla.

Bardzo prosze o pomoc.

Edytowane przez cyganekp

Opublikowano
Śmigaly ale czy przeplywka miała prawidłowe wartości? I nie unoś się tylko przeczytaj regulamin jak prawidłowo tytulowac tematy bo jak tego nie zmienisz to pewnie mod też Ci go wywali

Edytowane przez danielxc717

Opublikowano
  • Autor
Tak jak napisalem, kiedy przeplywka dziala to pokazuje wartosci na jalowym 14-20kg/h przeplyw masy powietrza i jak jade , dodaje gazu to wartosc rosnie i maleje. Jak wywali mi przeplywke ( Check nie swieci ) ale czuc roznice w jezdzie od razu kiedy przeplywka zacieta to podpinam kompa i pokazuje 775kg/h przeplyw masy powietrza. I dlaczego tak sie dzieje,ze raz dziala ta przeplywka a raz nie.
Opublikowano
Sprawdź czy nie ma lewego powietrza bo jeśli wartości są zanurzone to może być przez to. Wartości nie wiem jakie powinny być
Opublikowano
  • Autor

Z tego co się orientowałem to 14-19kg/h powinno pokazywać na jałowym. U mnie tyle pokazuje jak wszyatko jest Ok , jak działa.

Jak sprawdzić lewe powietrze? Niby nigdzie nie widać żeby łapało.

Dodam, ze przeplywka dostaje napięcie cały czas , nawet wtedy gdy jest zacięta pokazuje 4.91V na komputerze

Opublikowano
Sprawdzić jakiekolwiek pęknięcia. Warto w tym celu od filtra aż do kolektora ssacego ws, Ustka rozebrać i pooglądać bądź uzyc na odpalonym silniku jakiegoś samo startu i psikac w dolot. Jak podbije obroty to łapie gdzieś lewe powietrze