Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jestem posiadaczem e39 touran 530d 99r. sprawa wygląda następująco. gdy zakupiłem BMW to lampy świateł mijania już miały zamontowane soczewki pod xenon. natomiast za lampami znajdują się jakieś przetwornice made in china,połączone krótkim przewodem do żarnika. zdaje sobie sprawę że nie mogę uczestniczyć w ruchu drogowym z tak zamontowaną lipą. zainteresowałem się natychmiast tematem i orientuje się że potrzebuje zamontować orginal. przetwornice które powinny znajdować się z tyłu obudowy lampy, a także dysze przeciw mgłowe które właśnie zostały zamontowane do zderzaka. po zamontowaniu dysz przeciw mgłowych,podłączony do nich przewód tym czasowo leży na nadkolu z prawej strony. z tego co się już dowiedziałem to po nr.WIN wychodzi na to że powinna być przy zbiorniku od płynu spryskiwaczy druga pompka, która podaje płyn na dysze przeciw mgłowe. poza tym w środku auta nie widzę dodatkowego przełącznika do spryskiwaczy przeciw mgłowych. nadkola jeszcze nie zdejmowałem i nie patrzyłem jak to wygląda w rzeczywistości,jeżeli chodzi o zbiorniczek i dodatkową pompkę. moje pytanie brzmi:czy Ktoś z Forumowiczów spotkał już się z podobną sytuacją i jak sobie poradził z owym problemem. Proszę o wyrozumiałość, Pozdrawiam :?