Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jak wiecie nieraz są problemy z naszymi BMW e46 padają przepływki po załozeniu nowej nadal jest problem polecam tego gościa odrodzi wasze samochody jak zrobił to z moim wystarczy zmienić soft w samochodzie i auto jak nowe

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=61186&sid=c8ebaad5b65f72fccd6fff48882038df

Opublikowano
Ważna uwaga
Dla ułatwienia modele BMW z EU4 posiadające przepływomierz BOSCH 0928400 529 i zamiennik BOSCH 0928400 504 tych nie trzeba adaptować po wymianie.
czy nasze auto spełnia tę normę można sprawdzić po rozkodowaniu numeru VIN. Ja właśnie mam EU4 a DPFa nie mam :P co może na pierwszy rzut oka być dziwne. Przepływkę musiałem wymienić bo miałem błąd w inpie. Sprawdziłem ile kosztuje nowa i lekki szok: około 600 zeta... Zaryzykowałem używaną i jestem zadowolony. Dobrze mierzy po sprawdzeniu w inpie i zmierzeniu mocy na hamowni.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja właśnie mam EU4 a DPFa nie mam :P co może na pierwszy rzut oka być dziwne. Przepływkę musiałem wymienić bo miałem błąd w inpie. Sprawdziłem ile kosztuje nowa i lekki szok: około 600 zeta... Zaryzykowałem używaną i jestem zadowolony. Dobrze mierzy po sprawdzeniu w inpie i zmierzeniu mocy na hamowni.

Nic w tym dziwnego, jest sporo e46 z euro4, bo weszło w 2003 a z dpf-em to raczej wyjątki. Z ciekawości co wypluł na hamowni?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pewnie masz rację, że z EU4 jest sporo ale dla mnie na początku trudno było się połapać w tych wszystkich numerach przepływek i adaptacji ale szczęśliwie trafiłem na tamten wątek. Trochę roboty było z jego zdjęciem zwłaszcza przy przykręcaniu obudowy filtra powietrza...a na yt w benzynie wymieniali to w 5 minut xD. Robiłem na hamowni na koło i pokazało mi pierwszy pomiar 150 KM. Wykres prawidłowy, na szczęście bez fal Dunaju.