Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów

W końcu udało mi się spełnić marzenia i kupić wymarzoną X5.

Kryteriów poszukiwań było wiele, niektóre ważniejsze od drugich ale w końcu się udało znaleźć kompromis :D

Zależało mi nasz szklanym dachu, HUD i koniecznie wersji 7-osobowej.

Udało się znaleźć dość fajną wersję, niestety bez m-pakietu.

Co najważniejsze kupiłem 10-cio letnie auto z przebiegiem 88000 :shock:

Samochód był kupiony 3 lata temu od BMW w Niemczech z przebiegiem 18000 (pokazowo-służbowy), od tej pory był serwisowany w ASO w Warszawie.

i-23836246-4.jpg

i-23836246-3.jpg

i-23836246.jpg

i-23836246-2.jpg

Jak tylko zrobię leprze zdjęcia to wrzucę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fajne zestawienie kolorystyczne. Super, że taki mały przebieg. Jak jeszcze bezwypadkowa, to ładna perełka Ci się trafiła. Gratulacje :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano (edytowane)

Nadszedł czas na pozbycie się klapek wirowych z kolektora dolotowego,

Wahałem się pomiędzy wymianą całego kolektora na wersję bez klapek (takie rozwiązanie miałem w poprzedniej E91), a zaślepieniem otworów po klapkach.

Wybór padł na zaślepki wycinane z jednego kawałka aluminium w technologii CNC.

i-23907296.jpg

i-23907296-2.jpg

i-23907296-3.jpg

i-23907296-4.jpg

i-23907296-5.jpg

i-23907296-7.jpg

Uważam, że wyszło całkiem przyzwoicie.

Wiem, że przy tym przebiegu nie było raczej powodu bać się o odpadnięcie klapek, ale wolę dmuchać na zimne :lol:

Edytowane przez Bizielamobile
Opublikowano

Mam już w planach dwie rzeczy, które muszę poprawić w mojej X5.

Pierwsza to doposażenie samochodu w cyfrowy tuner TV.

Druga to wymiana fabrycznego systemu głośników. Fabrycznie samochód jest wyposażony w "S676 HiFi speaker system" niestety to audio gra tragicznie. Rozmawiałem już z zaprzyjaźnionym warsztatem Car Audio i proponują wymianę głośników i wzmacniacza na jakiś dedykowany zestaw "Focal" Podobno ma grać lepiej niż fabryczny Logic 7 :cool2:

Opublikowano
No to naprawde trafila ci sie okazja taki przebieg przy tym motorze on sie jeszcze dociera :wink: fajna baza do podnoszenia mocy tez sie zastanawiam nad tunerem bede zagladal moze cos podpatrze :)

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Nadszedł czas na pozbycie się klapek wirowych z kolektora dolotowego,

Wahałem się pomiędzy wymianą całego kolektora na wersję bez klapek (takie rozwiązanie miałem w poprzedniej E91), a zaślepieniem otworów po klapkach.

Wybór padł na zaślepki wycinane z jednego kawałka aluminium w technologii CNC.

i-23907296.jpg

i-23907296-2.jpg

i-23907296-3.jpg

i-23907296-4.jpg

i-23907296-5.jpg

i-23907296-7.jpg

Uważam, że wyszło całkiem przyzwoicie.

Wiem, że przy tym przebiegu nie było raczej powodu bać się o odpadnięcie klapek, ale wolę dmuchać na zimne :lol:

Hej witam też już od czterech lat posiadam swoje wymarzone BMW X5 i na zegarach już ponad 23000tys i zastanawiałem się już nad taką operacja mógłbyś kolego porzucić jeszcze raz fotki jak to wyszło bo nic tu nie widac

od zawsze na zawsze BMW:)