Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ...

Wysyłam na adres Whisky za pomoc jeśli ktos trafi .

Panowie mam taki problem .

Wstawiłem ponad miesiąc temu samochód do mechanik ponieważ palił sie błąd skrętu ... Mechanik wyremontował stara taśmę wraz z lewarkiem biegów i wstawił inna ... po czym padła skrzynia , a mianowicie mrugają biegi na liczniku ...

Mechanik twierdzi ze po wejściu w system , komputer pokazuje mu błąd ze auto nie widzi lewarka zmiany biegów , skręt sie naprawił a skrzynia nie działa , SZOK !!! ... po założeniu starej taśmy ten sam błąd . samochód od prądu odcinany ze może przywrócą sie ustawienie i nic z tego ... pojechałem autem do mechanika a auto nie może wyjechać , porażka !!!

Za pomoc tak jak mowię , wysyłam WHISKY .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Miałem taki przypadek.Po podłączeniu komputera do auta lewarek na D ,a na komputerze mechanika pokazywał N.

Jak przestawiłem na N pokazywał R. W serwisie BMW w Niemczech mechanik stwierdził że do wymiany lewarek

przy kierownicy.Koszt 120 euro netto. Kupiłem używany za 15 euro... działa do dziś.

Skrzynia biegów ZF nie jest tak szyba do zajechania, ja wymieniłem olej(chyba jako pierwszy) po 320tys. :D