Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzisiaj jadąc samochodem nagle zaczęło dmuchać zimnym powietrzem, zatrzymałem się i po sprawdzeniu pusty zbiorniczek płynu chłodniczego. Ogólnie wszędzie sucho tylko jak wodę wlewam do zbiornika to zaczyna lecieć pomiędzy skrzynią a silnikiem (na łączeniu). I tutaj moje pytanie gdzie mogę szukać przyczyny, ponieważ sprawdziłem węże i wszędzie sucho. Pozdrawiam
Opublikowano
Króćców między skrzynia a silnikiem. Musisz np zdemontować filtry kabinowe i zaglądać. Może zrzucić płytę i coś od spodu zobaczysz. Najlepiej wpisz w Google silnik i jego oznaczenie i na grafikach różnych będziesz widział gdzie i na jakiej wysokości idą węże od str skrzyni
Opublikowano
A te króćce znajdują się na zewnątrz czy będzie trzeba rozłączać skrzynię z silnikiem żeby się do nich dostać.
Opublikowano
Już dziurawy przewód znaleziony (umiejscowiony za silnikiem i łączy się z trójnikiem). Panowie potrzebuje informacji na temat odpowietrzania 2.0 diesel w e39, ponieważ płyn całkowicie mi uciekł a później dolewałem wody, żeby znaleźć przeciek. Co powinienem zrobić po złożeniu przewodów do całości (ogólnie w samochodach wiem jak się odpowietrza ale w moim BMW jeszcze tego nie robiłem i chciałbym zaczerpnąć informacji od was). Pozdrawiam
Opublikowano

Jest dużo tematów odnośnie odpowietrzania. Spuść wszystko z układu korkiem na dole. Odkręć odpowietrzniki, wlewaj płyn do pełna, odpal auto, nawiew na minimum i klimatronik na max czyli 32, dolewaj az z odpowietrzników zacznie cieknąć płyn bez powietrza, ogrzewanie musi grzać, dolej do zbiorniczka na maxa, zakręć zbiorniczek, rozgrzej auto żeby się otworzył termostat i na następny dzień sprawdź na zimno, ewentualnie dolej. Teoretycznie jak przód będzie trochę wyżej to powinieneś mieć łatwiej :)

Temperaturę możesz sprawdzać w ukrytym menu - test numer 7. Jak wejść w ukryte to poszukaj na forumie bo już było :)

Pzdr

misiuto