Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zamierzam wymienić wentylator chłodnicy. Na nowy nieoryginalny z dwuletnia gwarancja. Mam pytanie, czy ktoś już go wymienial i mógłby podzielić się detalami z wymiany, na co zwrócić uwagę. Dzięki.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy przy obecnie panujących temperaturach słyszycie aby wentylator pracował na wyższych obrotach podczas stania w korku czy maksymalnym chłodzeniu klimy?

W mojej E90 wentylator jak już się załączy, to pracuje według mnie niezbyt szybko, jest praktycznie nie słyszalny.

Na jego obroty nie wpływa ustawienie klimy na opcji MAX lub długie stanie na zapalonym silniku.

Jak jest u Was?

Gdzieś w sieci wyczytałem, że jeśli ulegnie uszkodzeniu moduł sterujący, to wiatrak abo pracuje cały czas na maxa albo wcale się nie uruchamia (bez stanów pośrednich)

Czy jest możliwość aby coś w module nawaliło i nie było regulacji prędkości pracy wiatraka

Test w Inpie wentylator przechodzi pozytywnie, słychać jak się płynnie rozkręca do max.obrotów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mam nowy wentylator, i nie jest on słyszalny podczas postoju np. na swiatłach. Jeszcze mozna sprawdzic to poprzez kontrolowanie temperatury z ukrytego menu,