Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Forumowicze pytanie do Was: Czy mogę zastąpić opony 245/35/18 oponami 225/40/18?

Chodzi mi o felgi styling 135 wszystkie 4 felgi mam jednej szerokości 8j i założone były opony 245/35/18 tylko teraz 2 mam do wymiany, wiec pytanie czy fizycznie możliwe jest założenie 225/40/18 czy to już będzie przesadny naciąg, szkoda felgi i nie sprawdzi się to na przedniej osi?

Ciężko jest dostać te opony 245/35/18 nie wiem czy jakiś nietypowy rozmiar czy co :)

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spokojnie możesz zakładać, jeżeli oczywiście ten rozmiar został przewidziany do Twojego modelu/wersji, przy 8 calach i 225 nie ma naciągu, opona jest w sam raz do tej felgi.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Minimalny wpływ na większe zużycie paliwa. :cool2:

Chyba na mniejsze zużycie paliwa. 225 powinny być minimalnie ekonomiczniejsze ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kumpel również zmieniał z 245 na 225 i fakt sa troszeczkę bardziej ekonomiczne, ale to są minimalne ilości z tego co liczył.