Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu w moim BMW 530d 2004r.

Zawiesza się jakby system?! Radio wyłącza się a idrive nie reaguje.

Dzieje sie tak dość często. Czytałem na forum żeby sprawdzić połączenie bluetooth.

Wymienić cały moduł MULF? Jest to moduł oznaczony nr1?

http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=165914

Opublikowano
Ostatnio u siebie miałem podobny problem.Co prawda wyswietlacz działał normalnie,ale regulacja głośności przy radio i w kierownicy działała z opóznieniem albo wcale.Dodatkowo nie mogłem się połączyć z wczesniej sparowanym telefonem przez bluetooch,jakby moduł się zawiesił.Na desce wyskoczył błąd przekreslonego telefonu od systemu sos w razie wypadku i zadziałania poduszek.Najpierw próbowałem zgaszenia silnika i zamknięcia samchodu ale nic to nie dało. tak samo jak skasowanie błedu systemu sos który po uruchomieniu silnika po chwili powracał.Gzies na forum wyczytałem że ktoś na chwilę odłączył klemę minusową i problem zniknał.System sos nie pokazuje błedu a moduł bluetooch zaczął działać normalnie.Oczywiście odłaczenie klemy spowoduje jekieś nie chciane błędy,ale mozna je skasować.Nie wiem czy u Ciebie to zadziała u mnie pomogło chwilowe odcięcie prądu. :D
Opublikowano

odłączyłem to całkiem :) Wszystko działa poprawnie! Dzieki wielkie!

Za co tak naprawde odpowiada ten moduł? Mogę pozostawić go niepołączonego?

• 3 lata później...
Opublikowano
Spróbuj najpierw go odłączyć i zobacz czy wszystko działa dobrze, jeśli tak to masz winnego.

Witam mam pytanie odnośnie tej odpowiedzi, mianowicie chciałem zapytać czy jak odłączę mulfa i przez 100.kilometrow radio zaczęło mi działać i po tym znów stało się tak samo to.gdzie szukać usterki? Moze być radio zepsute. Teraz jak mam mulfa odłączonego to radio dziala przez.pierwsze 5 kilometrów i powraca do zacinania się?