Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy możecie doradzić? :D

Mam zimowe felgi 18" 8j na przód i tył wraz z oponami 225/45. Chciałbym zostać na 18" także na lato, ale pytanie czy musze założyć taki sam rozmiar czyli 225/45 czy tak jak w przypadku 19" (chodzi o różnice przód vs tył) i zmienić na np 225/45 przód i 255/40 tył - tylko nie wiem jak 8j zniesie te 255 szerokości laćka :D dodam, że mam Xdrive.

Dzięki!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fabrycznie letnie tylne sa właśnie 255 ki

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

No i wszystko jasne. Obecne felgi zimowe pozostaną zimowe, trzeba myśleć nad 19'' chyba, że wsadze 225/45 R18 na obydwie osie ehhhh :mad2:

Dziękuje Panowie!

Opublikowano
Przy x-drive i 28i nie martwił bym się o problemy z trakcją na oponie 225. Nawet powiedziałbym że może i pupą będzie łatwiej zamiatać ;) Jedyne co to aspekt wizualny bo 255 po prostu lepiej wygląda na tylnej osi. Nie musisz iść w 19", mpakietowe 18" też miały tylną felgę 8.5" i oponę 255. Edit: z drugiej strony od razu Ci powiem jakbyś miał wątpliwości - mam w 4er 19" z oponami ROF i nie ma problemu z komfortem.