Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wie ktoś może gdzie znajdę bezpiecznik od kamery cofania? - instrukcji niestety nie mam i w necie nie udało mi się znaleźć.

Nagle przestała działać, na idrive żadnych błędów nie ma, opcje kamery są szare/nieaktywne, chciałem zacząć od sprawdzenia czy dostaje napięcie.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
Nie zalałeś wodą przy ostatnim myciu? Akurat przy tylnej mi sie to nie zdarzyło ale przy top viev w lusterku miałem podobny problem. Do czasu aż wyschła po myciu, pare dni to trwało. Edytowane przez Pemek
Opublikowano

Myłem samochód ale przecież nie pierwszy raz. Wyjąłem kamerę i na kaloryferze się suszy.

Jak wrzucę wsteczny to bez kamery ekran wygląda tak samo jak z kamerą, może prądu nie ma. Jak wrzucę wsteczny to na kablu powinien się pojawić prąd?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Znalazłem już winowajcę - moduł kamery. Kupiłem na allegro używany, tylko że taki co obsługuje kamery w lusterkach i zderzaku, myślałem że będzie go można dokodować - ale niestety nie:(

Kamera działa, ale wyświetla się błąd "kamera uszkodzona" przy każdym włączeniu wstecznego.

Także jak by Ci też padł moduł to kup taki co ma tyle samo wyjść na kamery.

Pozdrawiam,

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
a jak można sprwadzic czy to na pewno moduł kamery padł? nie chce kupować nie potrzebnie. I gdzie się znajduje moduł?
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Kupilem moduł z 1 wyjściem, taki sam jak był zamontowany ale błąd uszkodzonej kamery dalej się wyświetla, pomimo że kamera działa.

Trzeba pewnie zakodować

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

również od niedawna mam kłopot z kamerą cofania. Jeżdżę autem od roku i problemu nie było. Przeglądałem to forum i ktoś pisał, że pojawia się komunikat o błędnie działającej kamerze.

u mnie wygląda to następująco:

na 10 włączeń wstecznego biegu kamera zadziała przy 3-4 próbach,

nie ma komunikatu o błędzie,

często po włączeniu wstecznego biegu i odczekaniu 30 sek. kamera zadziała,

wszystkie ikony są wyszarzone, ale czasem ikona włączenia kamery podświetla się, ale nie uruchamia obiektywu,

Ktoś pisał o wymianie modułu kamery, tylko zanim się zabiorę za wymianę chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle jest możliwość sprawdzenia jego działania.

dzięki z góry za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam,

również od niedawna mam kłopot z kamerą cofania. Jeżdżę autem od roku i problemu nie było. Przeglądałem to forum i ktoś pisał, że pojawia się komunikat o błędnie działającej kamerze.

u mnie wygląda to następująco:

na 10 włączeń wstecznego biegu kamera zadziała przy 3-4 próbach,

nie ma komunikatu o błędzie,

często po włączeniu wstecznego biegu i odczekaniu 30 sek. kamera zadziała,

wszystkie ikony są wyszarzone, ale czasem ikona włączenia kamery podświetla się, ale nie uruchamia obiektywu,

Ktoś pisał o wymianie modułu kamery, tylko zanim się zabiorę za wymianę chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle jest możliwość sprawdzenia jego działania.

dzięki z góry za pomoc

Pozdrawiam

A ista pokazuje jakies blędy? Opis dość fajny ale bez podłączenia pod komputer to ciężko powiedzieć. Może być coś ze sterownikiem, moze coś z instalacją