Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moim problemem jest głuchy stuk podczas ruszania przód/tył oraz podczas puszczania i dodania gazu.

Gdy wyjechałem na kanał żeby osłuchać skąd pochodzą te stuki i dźwięk wydobywa się z mostu (Bądź jego okolic) czy to jest objaw padającego mostu? Dodam że most nie poci się oraz nie wyje. Oleju w moscie nie sprawdzałem.

Opublikowano

:| Słabo Ci idzie to szukanie.

Już naa drugiej stronie masz temat o "Wymianie łożysk w dyfrze" i tam zamieściłem link do obszernego tematu w którym również się udzielałem.

Szczerze Ci powiem że temat powraca raz na miesiąc i na prawdę trochę to dziwne że zakłada się nowe tematy i czeka na odpowiedzi które padały już wielokrotnie.

Opublikowano
U mnie też były takie "tępe" stuki przy ruszaniu. Dyfer był w porządku, okazało się, że był luz na wale. Zabolało
Opublikowano
Przebieg ci nie powiem bo podobno mógł być kręcony, ale 65k, 2008 rok. Ogólnie zdjęcie i przegląd dyfra 300 zł (był dobry), sam wał kosztował 800 zł bo mechanik magik złożył mi ze starego wału + z wału C klasy xD Podobno w mercach przy wystąpieniu luzów wystarczy coś dokręcić, a w bmw od razu wymieniać na nowy. No i mechanik po znajomości.
Opublikowano

stawiam na problem zwiazany z przeniecsieniem napedu na wał.

jesli chodzi o łożysko w dyfrze to pada to na łączeniu dyfra i wału.

wiem bo wymieniałem dyfer i nic tam nie stukało w nim za to wyło jak cholera.

łozysko kulkowe było w fatalnym stanie,zostalo zastapione lozyskiem rolkowym i jest cisza i spokoj.

koszt chyba 1350zł tj wymiana dyfra na sprawny. plus kasa za dojazd do pruszcza gdanskiego ale gosc jest magikiem od dyferencjalow,

przy mnie rozebrał i zlozył dyfer w godzine.