Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przyszły właśnie listwy boczne te naokoło szyb w kolorze shadow line...

Ich montaż jest jakiś problemowy ?

W jednym warsztacie wycenili strasznie drogo tą usługę twierdząc że kupa roboty...

One nie są po prostu wpinane na spinki ?

Opublikowano
operacja jest prosta co to za fachowcy :mad2: kupa roboty :mad2: dolne listwy sa wciskane wystarczy je podwazyc tylko delikatnie zeby nic nie pogiac :wink: gorna listwa jest na zatrzaskach podwazysz ja w tylnej czesci przy zgrubieniu i wyciagasz robisz jak wspomnialem wszystko delikatnie :) do podwazania oczywiscie srubokrety odpadaja niemal wszedzie dostaniesz plastikowe lyzki lomy :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
aa dany byl bym zapomnial powiedz ile cenia taki zabieg :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Sam montaż nie jest zbytnio skomplikowany wchodzą na wcisk. Gorzej z demontażem trzeba wiedzieć gdzie i jak je podważyć żeby ich nie pogiąć nie połamać. No i trzeba mieć odpowiednie narzędzia. Czasami warto mieć też kilka spinek, potrafią pękać ze starości podczas demontażu.

"Gdyby Bóg popierał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach"

Moja Szóstka :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=136&t=290385#p2162628

Moja Jedynka :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=298795

Opublikowano

A więc tak :)

W końcu udało się im wymienić.

Przy demontażu poległo kilka spinek tak jak mówił Turek które zastąpili nowymi.

Początkowo powiedzieli 500 zł to puknąłem się w głowę żeby nie robili bo to przesada jakaś i załatwię to gdzie indziej...

Jest to warsztat FeuVert przy mojej pracy gdzie robię takie drobne rzeczy niewymagające specjalistycznej wiedzy dot. BMW

Jak się okazało do sprawy podszedł inni ich mechanik i dało się za 120 zł więc cena do przyjęcia.

Założyli też letnie opony i tu podziękowania dla Turka.:)

Odbiorę auto to porobię jakieś foty...

Do oklejenia mam jeszcze na czarno te male plastiki przy małych światełkach kierunków z boku.