Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przebieg samochodu 140k km . Olej w skrzyni zmieniany po około 100k km i teraz na 130 . Problem jest od dawna ale teraz próbuję się z nim zmierzyć . Przy zmianie biegu z 2 na 3 następuje tzw "kopnięcie" . W trybie D zjawisko to występuje szczególnie przy podjeździe pod górę gdy samochód jedzie na 2 biegu i przełącza się na bieg 3 . Podczas normalnej jazdy jest raczej wszystko w porządku .W trybie sport zjawisko występuje za każdym razem i jest dosyć mocno odczuwalne. Skrzynia od nowości tylko raz miała reset ustawień . Poza tym żadnej aktualizacji itd . Olej w reduktorze zmieniony w dyfrach również .Szanowni Koledzy ;) czy macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? Dzięki za rady .
Opublikowano
U mnie bylo identycznie,poprzedni wlasciciel jezdzil niewymieniajac oleju chyba zadnego,wymienilem olej w rozdzielaczu napedu,plus nowy soft w skrzyni i spokuj sprobuj tylko u kogos kto man pojecie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego Bewan Twoja rada wydaje się na tę chwilę ;) ( 100km od wizyty w serwisie) że pomogła w 100% . Skorzystałem z usług jednej z firm reklamujących się na naszym forum . Zmiana biegów płynna. Problem " kopnięcia" w trybie S zniknął. Przy okazji polecam aktualizację wszystkich modułów w samochodzie . Dzięki za pomoc . Pzdr.
Opublikowano
....ale co w końcu pomogło, bo nie załapałem z wypowiedzi? Jakiś soft skrzyni?