Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy nie kupić do pary E46 M3, ale w naszym kraju jedyne oferty dla tych samochodów to angliki albo przekładki.

Tutaj rodzi się pytanie dla ludzi bardziej śledzących sytuację ekonomiczną na wyspach. Czym spowodowane jest to masowe sprowadzanie M3 z kierownicą po złej stronie?

Opublikowano
Prawdopodobnie tym, że polskie prawo się zmieniło i możesz taką zarejestrować i ubezpieczyć w kraju...
Opublikowano
To rozumiem, ale jest to raczej czynnik całościowy i dotyczy wszystkich "anglików", a mnie zastanawia konkretnie M3, których wydaje się być wyjątkowo dużo. Możliwe, że to po prostu złudzenie spowodowane mniejszą ilością ogłoszeń niż w przypadku innych modeli.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ceny są dużo niższe w Anglii.

Mam znajomego który zajmuje się przekładkami anglików i chętnych jest bardzo dużo. Coraz to nowsze auta ma na warsztacie. Jakiś czas temu - 3-4 lata temu była moda właśnie na e46 M3, chociaż w sumie w ostatnim czasie dwie takie robił.

Kiedyś porównywaliśmy F11 535d. W Anglii takie auto to cena około 100k pln, u nas ze 150-170k pln, a pewnie te tańsze to jeszcze powypadkowe. W Anglii kupisz w tej cenie auto zostawione u dilera. To samo porównywaliśmy 6 gran coupe. W Anglii za 100k pln kupisz dobry model w m-pakiecie, u nas musisz dać dużo więcej.

Przekładka, akcyza i wychodzi, że masz 20k lub więcej w kieszeni.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ad M3 E46, macie PEWNE info ze auto po przekladce mozna zarejestrowac bez wpisu w dowodzie o kierownicy po prawej stronie i rejestrujac bezposrednio z V5C? Bo z tego co czytam ostatnio WK robia problemy z rejestracja bez homologacji itd itd, a pytajac ludzi zajmujacych sie przekladkami uzyskuje lakoniczne odpowiedzi w stylu "nie wiem". Wyglada na to ze od kiedy mozna rejestrowac angliki, to zaczely sie problemy z rejestracja przekladek. Przerabial to ktos na sobie, od czasu kiedy mozna rejestrowac angliki?