Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, na początku chciałem się przywitać :) Mój problem polega na tym że samochód na wolnych obrotach przy dodani gazu reaguje z sekundowym opóźnieniem, ma taką chwile zadławienia i dopiero się wkręca niezależnie czy ciepły czy zimny.Ostatnio na próbę założyłem sterownik od m20b20 i problem znikł ale za to pojawiło się szarpanie silnikiem przy wolnym toczeniu lekko dotykając gaz. Wymieniłem już: świece, kable, palec+kopułka, przepływomierz, wtryski, czujnik położenia wału, ustawione zawory, dolot szczelny, regulator ciśnienia sprawny, linka gazu odpowiednio napięta, zawór wolnych obrotów też wymieniony, sonda wymieniona, ciśnienie paliwa odpowiednie. Już mi ręce zaczynają opadać.Bardzo proszę o jakieś wskazówki. Oczywiście teraz z powrotem jeżdżę na kompie od 2.5 z końcówką 173 bo wole opóźnioną reakcje niż szarpanie na wolnych tak jak to było na próbę na kompie 172. Widziałem kiedyś podobne tematy ale bez odpowiedzi. Z góry Dziękuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe że główna przyczyna to przepływomierz.Ale dobrze by było żebyś sprawdził jaką temperaturę płynu i powietrza widzi sterownik.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Kupiłem już 2 przepływki z czego jedną sprzedałem dalej i auto gościowi śmiga aż miło. Potpinałem ostatnio kopa i pokazuje temperaturę dobrą. Mimo wszystko spróbuje i tak juro złożyć nowy czujnik :)

Edit:

Komputer pokazał ze wszystkie czujniki są OK.Wie ktoś może czy przepływka od 2.0 a 2.5 różni sie tylko naciagiem sprężyny ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej różni się średnicą ale nie miałem okazji tego porównać.

Co do zadławienia to może ciśnienie paliwa słabe.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.