Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Czy ma ktoś może link , żeby poratować mnie inpą obsługującą DDE przy silniku n57 ?

Juz mi rece opadaja probuje skonfigurować i nie daje rady :| KABEL K+ DCAN mam ale znaleźć oprogramowanie pod ten motor graniczy z cudem ... przynajmniej dla mnie :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez mam pełno różnych wersji INPA naściąganych i jakoś nie mogę zmuśić Inpy żeby się z moim N47 połączyła. Łączy się ze wszystkim oprócz silnika :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A u mnie wyskakuje bip-0009 error. Teraz troche zimno jest i nie mam siły kombinować. Czekam na lato.
Opublikowano
Umnie bmw e92 2007r 2.0d 177km nie łączy sie z żadnym modułem, e92 2007r 335i łączy sie ze wszystkimi ocb?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie podejrzewam że jest problem z EDIABASem. Na wersji 6.4.2 chyba łączy się ze wszystkim oprócz silnika i pisze że mam za nowe sp daten. Silnik N47 z tego co wiem jest tylko w nowych sp daten i trzeba go jeszcze ręcznie do menu dodać. Probuje więc sktualozacji EDIABAS fo 7.2.2 lub 7.3.0 chyba, ale tu mi znowu kabla wcale nie widzi i z niczym sie nie łączy. I tak koło się zamyka. Będzie cieplej to zmęcze temat.
  • 11 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi się z N47 w końcu udało. Trzeba było tylko dopisać linie do tego silnika i dograć pliki *.ipo. używam INPY Fxx, czy jakoś tak. Poszukaj po google. Na bank musisz sprawdzić to:

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=997533

Tu to samo tylko kolega z tego forum DIN76 po polsku pisał, wkleje tekst bo strona się rozjezdza

sprawdź czy masz takie pliki w C:\EC-APPS/INPA/SGDAT/

dde7kwp.ipo

dde72n57.ipo

dde73n57

dde7uds

i automatyczna selekcja silników

Automot1.ipo

AUTOMOT2.ipo

AUTOMOT2S.ipo

jak masz to wpisz to co podałem aby widzieć w menu inpy do modelu auta przez który się

łączysz plik jest w

C:\EC-APPS\INPA\CGGDAT\ plik z modelem np e90 to E90.ENG dla wersji angielskiej menu i E90.GER dla wersji niemieckiej menu otwórz plik w notatniku skopuj i wklej tam gdzie silnik motor to wszystkie n57 z inpy FXX najnowszej sp-daten to tylko pliki ecu (do ediabas/ecu)

sie nadają do inpy nic więcej

skopuj te informacje :

ENTRY= AUTOMOT1,automot1 EXX FXX Automatic selection motor EXX FXX(2011) ,

ENTRY= AUTOMOT2,automot1 EXX FXX Automatic selection motor EXX FXX(2011) ,

ENTRY= AUTOMOT2S,automot1 EXX FXX Automatic selection motor EXX FXX(2011) ,

ENTRY=dde7kwp, dde7kwp,

ENTRY= dde72n57, dde72n57,

ENTRY= dde73n57, DDE73N57 for N57,

ENTRY= dde7uds, dde7uds for DDE7,

później sprawdź przez który się połączysz próbuj po kolei nic sie nie stanie

, a jak byś nie mógł sie połączyć to zrób zdjęcia błędów może da się coś zrobić.

Mi po zrobieniu tego poszło tylko silnik N47. Jaknie ruszy to kolega DIN76 w dziale diagnoza na bank pomoże.