Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam BMW 523i (190ps) 2007 rok, po lifcie. Wymieniłem już odme na nową, przez 3 dni samochód chodził tak jak powinien, ale po 3 dniach problem powrócił. Na zimno i na ciepło silnik faluje, trzęsie budą, na dwóch pierwszych biegach samochód nie ma mocy. Pali się kontrolka check engine. Proszę o pomoc, pozdrawiam
Opublikowano

Ten temat był poruszany na forum niezliczoną ilość razy... Diagnoza kompem się kłania. Mogą być wtryski, cewki...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To ze wymieniłeś 2 na nowe nie znaczy ze pozostałe 4 są ok... u mnie się uspokoiło dopiero jak wszystkie wymieniłem na nowe i do tego nowe świece...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Swiece juz tez wymienilem 2 raz ale duzo sie po tym nie zmienilo. Na komputerze pokazywalo Ci blad wtryskow?

Wymieniaj komputer i tego, który w pobliżu komputera.

Co z kompresją ?

Opublikowano

Pokazuje ci check engine, tak więc jakieś błędy są. Napisz jakie...

Opublikowano
Chodzi o zawor regulujacy DISA? Tez bralem to pod uwage. A jakie sa objawy uszkodzonej DISA? Co Do bledow samochod Jest w polsce a ja przebywam za Granica a moj mechanik jest na urlopie wiec nie moge podac teraz bledow.