Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jak w temacie- podczas mrozów w 2 drzwiach nie wysuwają się bolce/rygle(zamek centralny).Nawet na siłę nie idzie ich wysunąć także nie ma możliwości otwarcia drzwi.Pytałem znajomego, ma podobnie. Czy to jest pospolita usterka w BMW? Czy jest na to sposób-np. zdjęcie boczków i nasmarowanie tam jakichś elementów?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam to samo w drzwiach kierowcy. Pierwszy raz taka akcja od czasu kiedy mam samochód, czylo 6 lat. Trzeba za klamkę pociągnąć od środka to się otworzą. Jeszcze ich nie tozbierałem, czekam na cieplejsze dni.
Opublikowano
U mnie klamką od środka nie idzie otworzyć.W tych modelach często podobno awarii ulega moduł komfortu-jakieś blaszki tam w przekaźnikach słabiej przewodzą prąd podczas mrozów.Natomiast u mnie problem występuje tylko przy temperaturze poniżej -10 dlatego nie chciał bym się jeszcze brać za moduł skoro być może wystarczy coś tam przesmarować aby rygiel mógł łatwiej się wysuwać.
Opublikowano

Jeśli przekaźniki w module komfortu byłyby do wymiany / przeczyszczenia możesz łatwo to wyłapać jeśli cyka przy otwieraniu / zamykaniu (Najlepeij wsiąść do auta i zamykać / otwierać auto przyciskiem z konsoli ) a drzwi sie nie otwierają - rozebrać moduł komfortu i przeczyścić preparatem do czyszczenia styków elektrycznych.

Musisz jedynie uważać aby nie uszkodzić przekaźnika przy wycinaniu.

Za centralny zamek zdaję się są odpowiedzialne 2 przekaźniki.

Poszukaj na forum jest prezentacja jak to zrobić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam moduł komfortu już z wymienionymi przekaźnikami na nowe. Dwa lata temu się z tym bawiłem. No u mnie coś ewidentnie przymarza. Czekam na cieplejsze dni to rozbiore.