Skocz do zawartości

BMW E36 compact Chrupek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Witam, mały udate: samochód ze względu na wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia otrzymał nową chłodnicę nissens cały układ został przepłukany i zalany świeżym płynem, niestety problem nie ustąpił i jestem w trakcie wymiany uszczelki pod głowicą, która najprawdopodobniej poddała się po 10 tyś km jazdy na gazie. Uszczelka była jeszcze oryginalna w planach dokładne oczyszczenie splanowanie głowicy wymiana wszystkich uszczelek i uszczelniaczy, montaż nowych świec i popychaczy zaworowych na koniec świeży lej i komplet filtrów. Po naprawie postaram się wrzucić kilka fotek ale wcześniej gruntowne czyszczenie pranie tapicerki i woskowanie.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam, dawno nic nie było, chrupek bezawaryjnie bije kilometry a w międzyczasie w garażu pojawił się nowy nabytek

cbe949ee1530c562.jpg,

wkrótce nowy wątek z opisem samochodu.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Kolejny serwis tym razem przed sprzedażowy ponieważ samochód planuję wystawić na sprzedaż

34f87b39be0ed792.jpg

4d59a070eef5318d.jpg

cd63019a14baebc5.jpg

Chrupek oprócz tego dostał nowe sprężyny tył, wymieniono olej tylnego mostu oraz korki i podkładki, kocówki drążków lemforder, itd. Każda naprawa oczywiście odnotowana

Ogólnie samochód jest w bdb stanie mechanicznie ogarnięty w 100%, podłoga zdrowa brak oznak korozji, na błotniku prawym pojawił się niewielkie ognisko korozji jak nie znajdzie nowego właściciela trafia na lakiernię.

Edytowane przez ukanio

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dlaczego wymieniałeś podnośnik szyby ? Jak z jakością tego FEBI ?

Gdzie kupiłeś osłonę pod silnik ? Przydaje się ?

Opublikowano
  • Autor
witam, odnośnik szyby wymieniłem bo stary pękł i się odkształcił, natomiast osłona to badziew i nie pasuje także nawet jej nie zamontowałem.
Opublikowano

ładny :)

kupiłbym ale już mam jednego :)

• 2 tygodnie później...