Skocz do zawartości

Problem z dokreceniem przewodu olejowego od vanosa...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to znowu Ja...

Pojawil mi się kolejny problem.., zaczelem skladac dzis dolną podstawę filru oleju.., i przy pryzkrecaniu węża olejowego do vanosa zerwalem gwint w tej nakręce czy jak to nazwac...

Sciely sie jeden lub dwa rowki...:( :( nie zauwarzylem z początku ze śruba krzywo wchodzi..

Co teraz próbować to przekrecic moze sie uda.., czy jak?? Czy [BAD] blada teraz??

Opublikowano
Jeżeli to są dwa zwoje to nic nie powinno się dziać .Trzeba oczyścić otwór i spróbować wkręcić samą śrubę ,by poprawić gwint .
Opublikowano
Tam masz holenderke. Kup używana kupisz za 5zl. Nie wkrecaj tego. Sprawdź gwint w pokrywie czy nie uszkodziles. Te gwinty są takie że do samego końca wkręcisz palcami śrubę a dociagniesz tylko kluczem. Jeśli masz zniszczony gwint to musisz dobrać odpowiedni gwintownik i przejechać w pokrywie. Pamiętaj żeby i teraz i podczas gwintowania zachować czystość żeby nic nie wlecialo do silnika. Możesz śrubę próbować poprawić narzynką. Ale jak pytasz się na forum to podejrzewam że nie posiadasz sprzetu
Opublikowano
  • Autor

Nie sprzetu nie mam niestety...

Wlasnie to w pokrywie scielo dwa rowki.. ale udalo sie to jakos dokrecic co prawda reką nie zabardzo teraz to idzie no ale dokrecone...

Tylko mam nadziejie ze nic do srodka nie wlecialo... :-? Ale mysle ze bedzie dobrze..

Kolego a jak tam podkladki ida jedna od gory druga od dolu tak?

Bo niestety nie pamietam jak rozbieralem ale logicznie myslac to chyba tak...

I jak mocno to dokrecic bo chyba nie do oporu?

Ja to dokrecilem "prawie" ze na fest...

Opublikowano
Jak prawie na, fest to będzie ok :mrgreen: po prostu z wyczuciem a podkładki już uszczelnią. Rak. Jedna na górę śruby druga na dol