Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem, dzisiaj po ustawieniu rzekomo "DRL" auto nie odpala, wszystko bylo cacy do momentu klikniecia execute job i juz od tej pory nie odpala. Swieca sie kontrolki itd, rozrusznik nie kreci. PRoszę o pomoc
Opublikowano
Aku to jest prawdopodobne , ale taki gościu na forum to samo miał ale nikt wprost nie odpisał co i jak . Wydaje mi się ze coś więcej padło lub złe zmieniłem. Zaraz to sprawdze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:duh:

Do kogo?

Do twoich lusterok amerykańskich, które nie układają się zgodnie z twoim zdaniem. )))))))

Topic starter , nie można bezmyślnie naciskać na przyciski. Teraz twoja maszyna - nieruchomość w postaci cegły.

Opublikowano

A więc też tak jak myślałem na poczatku ale wtedy spanikowałem aku siadło. Teraz inny problem: naciskalem na samym koncu execute job , wyskoczylo takie cos:

http://oi67.tinypic.com/vrvl0x.jpg

I swiatła zaczely mrugac dlugie tak jakby niby sie ustawilo czy cos. Sam nie wiem o co kaman

EDIT

INPA mi działa itd

Dodam jeszcze ze tak jak na tych filmikach yt co zmienia sie LSZ bodajze z 26 na 27, to u mnie juz jak podlaczylem to bylo 28, wiec nie wiem trzeba zmienic na 29?

Opublikowano (edytowane)
:duh:

Do kogo?

Do twoich lusterok amerykańskich, które nie układają się zgodnie z twoim zdaniem. )))))))

Topic starter , nie można bezmyślnie naciskać na przyciski. Teraz twoja maszyna - nieruchomość w postaci cegły.

Jak zwykle piszesz nie na temat.

Każdy twój post to krytyka.

Piszesz głupoty zamiast pomóc autorowi wątku.

EDIT

Nic nie zmieniasz ale do C.29 musisz mieć FF w EINZEIT_GED_BLK_V a jest 3F. Chyba, że chcesz kierunki US.

Edytowane przez alb3rt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zakoduj do serii z ZCS LSZ ewentualnie EWS byc może będzie trzeba zrobić synchronizacje DDE/DME-EWS

profilem expermodus ncs 4.0.1 (bez odznaczonej opcji manipulacji plikiem fsw_psw.man)

i sprawdzić czy nie ma profilu energooszczędnego uruchomionego w INPA .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A tyle piszemy aby ładowarkę podłączyć nawet na kodowanie, teraz zima to szybko akumulator padnie na zapłonie

przy LSZ to może go nawet nie być a zapalić powinien, pewnie podczas resetu sterownika

i zaświeceniu świateł napięcie tak spadło ze wszystko się wyłączyło

Jak tam kolego Ventor123 pewnie ciśnienie ci sie podniosło i kodowac narazie nie masz ochoty :D

Opublikowano
Ciśnienie skoczyło to fakt, ale probujemy dalej w tym temacie coś działac. Zastanawia mnie tylko czy ten błąd to przez rozładowany aku? Czy w sumie to nie wiem przez co, naladuje sie to ogarniemy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Tak i LSZ można zabić z takim akumulatorem i uzyskać brak synchronizacji Edytowane przez temsky740
Opublikowano

Wiadomo,że są dwa - ogólnie mówiąc-przepisy dotyczące sposobu działania DRL:

1) W przypadku włączenia świateł mijania światła dzienne mają zostać samoczynnie wyłączone. Ponadto (co ważne), w samochodach rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 roku, światła pozycyjne tylne, światła obrysowe przednie, boczne i tylne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie mogą włączać się razem ze światłami dziennymi

2) W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej.

Pytanie: przy sprowadzeniu samochodu z np. Niemiec,na przykład 12.2016 r, która data rejestracji samochodu się liczy ? Ta w Niemczech czy ta w Polsce ?

Jestem pewien,że to pytanie jest kluczowe i dotyczy wielu z Nas.

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)