Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

pokaze jak zwiekszyc zasieg pilota np po przyciemnieniu tylniej szybie.

zdejmujemy tylnia oslone 3 swiatla stop. odkrecamy 2 torx sruby od wzmacniacza antenowego kabli nie musimy odpinac od wzmacniacza.

odchylamy troche wzmacniacz i cienkim srubokretem delikatnie do okola podwazamy oslone schodzi bez peoblemu.

gdy mamy juz otwarte widoczne bedzie zlacze tasmy elastycznej patrzac od lewej 2 nozka jst odpowiedzialna za zasieg pilota.

uc?export=view&id=1yuqia74bz6U9H_Xbk3alFPtaWodLSyCA

jesli ktos ma niepewne dlonie moze odlaczyc akumulator ja dalem rade dolutowac kabelek bez odlaczania.

potem ciagniemy kabelek miedzy szyba a podsufitka do slubka i z nad slubka lecimy pod uszczelka

uc?export=view&id=1tDar2Il8aXsMzT1bOx8R43DCuf-sLI2L

pod uszcelka w okolicy znaczka AIR BAG dolutowujemy drugi kabelek ktory powedruje za oparciem do bagaznika.

dalej ta szcelina puszczamy kabel dalej az dojedziemy do przedniego slupka

uc?export=view&id=1qHWHYY_0rGkMH8W8WRCOqi79GxSU88qH

zadnych oslon tapicerki nie musialem zdiac ladnie kabel mozna wepchanc

uc?export=view&id=1FR14kE_5x9OjH8EkQUu6ID00Eff1mEIK

ja w moim przypadku dociaglem kabel do dolnego naroznika przedniej szyby

uc?export=view&id=1sp23M77LjaPvb3FWtiB60iBFPeHQLVhC

oslone wzmacniacza sklkadamy i przykecamy do karoseri

uc?export=view&id=1QmjrzttFuSLpIRPz8E9dcTNa-gHKDFMu

drugi kabel co ma isc do bagaznika idziemy slupiem w dol i w okolicy pasa przechodzimy do baGAZNIKA

uc?export=view&id=1yUFm9iNUz5ppU5eOJlFt3xaKKMHgzkFR

widac jak kabel idzie przy gornej krawedzi oslony filcowej kolor niebieski .

idziemy w zdlug tapicerki az dojdziemy do uszczelki klapy

uc?export=view&id=1H7A8AyJK6L00PHc3NaCdyNuIeNPooSKU

potem idziemy sobie kabelkiem pod uszczelka ja doszedlem az do drugiej lampy czyli z e strony pasazera do strony kierowcy.

uc?export=view&id=1kVXqsfsF5RxZbQctu0E6zxKp4fBGNIMK

uc?export=view&id=1jIOqasnUw5Q2T-EmHzYmNjoBqS9P32y2

uzylem kabel 0,5mm z przodu mam zasieg okolo 30m z tylu 20 zwazajac ze bylo 2 metry jest calkiem niezle.

pozdrawiam

Edytowane przez DW1225
  • 5 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

na zyczenie kolegi lukas1

zdiecia wrzucone nadysk google przezyja wszstkich nas jak wiadomo na darmowych serwerach znikaja i pozniej sa tutoriale bez zdiec.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, czy ktos przeprowadzal taki zabieg w e60? Wymienilem wzmacniacz diversity, nowy aku w pilocie i rece opadaja... W e60 diversity ma inna budowe, jak ktos podpowie jak przeprowadzic bede bardzo wdzieczny