Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu mam drgania - odczuwalne minimalnie na każdym biegu i przy każdej prędkości. Słychać jakby nierównomierną pracę silnika - tak jakby przerywał - no i coś tam rytmicznie drży i robi: "du du du du du du du du du du" ;) - synchronicznie z obrotami silnika.

Pomóżcie proszę - co to może być?

- wał?

- sprzęgło przy wale?

Przy 120 juz buczy strasznie a przy 160 to nie chcę mówić...

Opublikowano
Sprawdz moze na kanale czy nie masz wycieków np ze skrzyni, ja miałem na simeringu wlasnie od strony walu, i po pewnym czasie olej ktory w niewielkiej ilosci sie wydobywal po prostu zżarł poduszki od skrzyni (takie gumowe małe)i miałem podbny objaw na początku tylko na wolnych a później już na biegu, tyle odemnie pozdr
Opublikowano
Lukas czy jak wymieniałeś ten zimering to musiałeś zdejmować skrzynie i otwierać ją. Bo kolega ma ten zimering tez do wymiany.
Opublikowano

Martur, jesli wymieniasz tylko simering to niemusisz zdejmowac skrzyni, ja dla pewnosci wymienilem tez ta uszczelke w skrzyni wiec wyjmowalem niesttey, ale jak tylko simering to nie. zdjemujesz tylko wydech i wał

Ps, fajna bryka;) :8)