Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ! robiłem format lapka i teraz przy instalacji sterowników OBD wywala mi WARNING VALUE START zamiast 1 jest 2 , niby inpa się uruchamia i nic nie wywala ale chce być pewien co może być nie tak , do auta jeszcze nie podłączałem czy działa bo nie mam aktualnie samochodu , mam inpe 5.00 . Już siedzę parę godzin ale nigdzie nie ma żadnej odpowiedzi , interfejs mam E-volta . Pozatym szukam również INPY z błędami po polsku ale również nie mogę znaleźć , miałem ale gdzieś posiałem płytkę , jeśli ktoś mógłby wysłać na PW info gdzie takową znajdę działającą pod XP to stawiam piwko :)

bdobdoiucc.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pisałem już o tym tyle razy, że nie trudno znaleźć .

Ad1 aby zmienić na poprawne dane

pasek start>uruchom > wpisz regedit.exe >enter

masz rejestr szukaj sciezki

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Serial]

kliknij na serial

po drugiej stronie ramki masz dane kiknij na start i tam masz wartość zmień na poprawną 1

tak samo drugie

uruchom od nowa obdsetup i sprawdź czy wszystko ok

Ad2 nie ma inpy co ma błędy po polsku

ale wchodzisz do INPA/BIN/ szukasz plików z tmp np na_fs.tmp otwierasz w notatniku kopiujesz i do google tłumacz i masz po polsku

języki w inpa sa tylko dwa niemiecki i angielski ale tylko do 2007 roku później tylko niemiecki oprócz TD-530 który jest do 2013 roku i obsługuje nawet

F80 jest to skrypt dla całego samochodu identyfikacja i czytanie błędów i kasowanie błędów w całym samochodzie

po polsku jest tylko menu (do każdej można zmienić )

są przetłumaczone niektóre sterowniki na polski do starszych modeli

między innymi moje do e46 i kilka do nowszych modeli