Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kilka dni temu zabrałem się za sprawdzenie przetwornic w E90 ponieważ jedna lampa przestała działać, potem auto stało kilka dni w garażu z niedomkniętą maską ponieważ czekałem na nową przetwornicę. Dziś po poskładaniu wszystkiego zauważyłem stojąc na wprost auta, że maska odstaje z prawej stony. Okazuje się, że nie tylko odstaje, ale co gorsze mogę podnieść ją o jakiś 1cm do góry co mnie martwi. Z drugiej strony maska nawet nie drgnie, a z tej się rusza i odstaje, wydaje mi się, że coś z tym zamkiem jest nie tak.
Opublikowano

Kolego podpowiem Ci jak wygląda regulacja maski:

1. Zdejmujesz osłonkę ucha maski - element nr 1 z linku, a potem wkręcasz lub wykręcasz ucho (nr 7) aż do satysfakcjonujących Cię rezultatów

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=VA51-EUR-05-2006-E90-BMW-318i&diagId=41_1641

Znam przypadek, gdy gwint w uchu był tak wyrobiony, że luźno się przesuwało w masce o ok. 1cm - wtedy musisz albo wymienić ucho albo poprawić gwint w masce (np specjalnym klejem czy wypełniaczem)

2. W skrajnych częściach pasa przedniego masz wkręcone gumowe odbojniki. Nimi również możesz regulować położenie.

3. Sprawdź też od razu czy śruby torx mocujące zamek się nie poluzowały

Miłej zabawy i pomyślnych rezultatów :)

Opublikowano
Problem rozwiązał się sam, dzisiaj otworzyłem maskę i zamknąłem, wszystko wróciło do normy, nie odstaje i trzyma się jak powinno. Prawdopodobnie zamek się zastał przez to, że auto stało pare dni z otwartą maską. Dziękuję za wsparcie i życzę miłego dnia ;)