Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Piszę do was z pytaniem a raczej problemem jaki sięgnął mnie i moje e61 2.5i w manualu. Problem wygląda następująco: samochód robi delikatnego kangura tzn. szarpie przód i tył w trakcie jazdy. Na filmiku przedstawiłem ekstremalną sytuacje na 6 biegu aczkolwiek takie zjawisko tyle że mniej nasilone występuje na innych biegach przy różnych prędkościach obrotowych. W dniu dzisiejszym byłem u mechanika na obadaniu komputerem i błędów nie ma żadnych a jeździłem z nim, ok 30 minut po mieście i sprawdzał parametry w trakcie jazdy. Wydaje mi się ze na postoju czuć bardzo lekkie mrowienie od silnika. Obroty nie falują. Podpowiedzcie od czego zacząć, świece, skrzynia, poduchy? Może ktoś miał podobną sytuację. PS. Trójkąt świeci się od niskiego stanu płynu do spryskiwaczy.

link do filmu z przyspieszania na 6 biegu:

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź :cool2: . Jutro z samego rana pozamieniam. A powiedź, miałeś jakieś błędy? Pytam ponieważ z jednej strony cieszę się że komputer nic nie wyrzuca a z drugiej strony martwi mnie to bo nie chce wymienić pół silnika zanim dojdę co to :mad2:
Opublikowano
Raz pokazał błąd czujnika wałka,i tu dałem ciała i zmieniłem oczywiście dalej przerywał,później żadnych błędów nie było,przerywał sobie a błędów brak.
Opublikowano
Cześć. Dzięki za pomoc, powód był taki jak napisałeś - cewka. W moim samochodzie walnięta była cewka na 6-stym cylindrze. Niewiedzieć czemu na 6-stym nie było żadnych błędów a po przekładce na drugi tej cewki a później na 3 cylinder wyrzucało na nich błąd wypadania zapłonu. W każdym bądź razie cewka nowa założona i problem znikł. Dzięki za pomoc :mad2: