Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczow.

Mam usuniety fizycznie DPF i wczesniej byl on usuniety w sofcie tez ale po aktualizacji DDE niestety wszystko zostalo przywrocone do ustawien z przed wykodowania DPF.

I teraz moje pytanie czy sterownik silnika bedzie probowal wypalic DPF kiedy ma bledy samego DPF, czujnika temperatury spalin, czujnika cisnienia spalin?

Najbardziej bylbym zadowolony gdyby te bledy powstrzymywaly go przed wypaleniem i nie trzeba by bylo go ponownie wykodowywac.

Prosze zeby ktos wypowiedzial sie kto rozumie ten temat bo chcialbym przejezdzic tak jeszcze kilka miesiecy dopoki nie zastosuje soft od wersji bez DPF tak jak wspomniane to jest w innym watku.

Dziekuje.

Opublikowano

Bez wątpienia wcześniej czy później włączy się proces wypalania filtra.

...dopoki nie zastosuje soft od wersji bez DPF tak jak wspomniane to jest w innym watku.

Możesz wskazać wątek, bo nie sądzę aby on dotyczył silnika w Twoim aucie
peace & love
Opublikowano

Zbichu kolega Din76 sprawdzil dla mnie i upewnil sie ze mozna wgrac soft od wersji bez Dpf i bedzie ok z moim silnikiem.

Jestes pewien, ze pomimo wyzej wymienionych bledow sterownik bedzie wlaczal dopalanie sadzy w DPF? Myslalem, ze beda go one powstrzymywaly.

Opublikowano
Rzeczywiście w Twoim silniku jest kilka wersji softu bez dpf (jeśli zostałeś zaktualizowany do ostatniej wersji i masz automat to dokładnie dwie) Wtryski były te same w wersjach EU3 jak i EU4 więc soft eu3 spełni swoją rolę. Niestety pomimo błędów regeneracja filtra i tak będzie się uruchamiała. Trochę siwego dymu od czasu do czasu przez parę miesięcy krzywdy nie zrobi raczej.
peace & love
Opublikowano
Dziekuje za odpowiedz. Dymu raczej sie nie boje tylko jesli bedzie dawac wiecej paliwa a ono sciekac do miski i mieszac sie z olejem. Troche mnie to zmartwilo teraz bo myslalem ze z bledami nie bedzie probowac wypalac DPF