Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W swoim E91 wymienilem niedawno radio na takie same jakie mialem wczesniej "Professional" dzis spostrzeglem sie,ze nie dzialaja czujniki parkowania :shock: Czy to ma cos wspolnego z wymiana radia? Cos nie zostalo podlaczone,cos w radiu trzeba robic...
Opublikowano
A kodowanie kto będzie robić , dziadek mróz ?
Czyli trzeba jakies kodowanie zrobic zwiazane z czujnikami :?: Ten kto mi zmienial radio twierdzil ze nic nie trzeba robic jesli radio takie same,no i faktycznie sprawdzalem dzialalo wszystko a o czujnikach nie pomyslalem :roll:
Opublikowano
Zakodować. Jeśli układ jest sprawny, to będzie działać.

Dzieki Temsky740 :cool2: Rozumiem ze nie jest to skomplikowany zabieg i zrobi to kazdy mechanik?Radio zmienilem w Polsce a teraz jestem za granica a tu ciezko o fachowca :(

Opublikowano
Panowie pomozcie :cry2: Odebralem dzis auto z BMW i adaptacja radia nic nie dala,oni twierdza ze nie da sie aktywowac czujnikow w tym radiu :( To jak to w koncu jest :?: Wyczytalem na tym forum ze tylko w nieoryginalnym radiu nie ma mozliwosci czujnikow,w kazdym oryginalnym tak.To jakiego radia mam szukac by dzialaly te cholerne czujniki :?: Przeciez nie dam z 1000 euro za nowe radio :(
Opublikowano
Z tego co zrozumialem to zadnych bledow nie bylo,po prostu powiedzial mi ze nie sa w stanie aktywowac czujnikow w tym radiu.Same czujniki dzialaja bo widze ze sie zapala kontrolka ale nie ma dzwieku
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co zrozumialem to zadnych bledow nie bylo,po prostu powiedzial mi ze nie sa w stanie aktywowac czujnikow w tym radiu.Same czujniki dzialaja bo widze ze sie zapala kontrolka ale nie ma dzwieku

Jeśli nie może, to trzeba szukać kogoś, kto będzie w stanie.

Opublikowano
Ale ja nie rozumiem czy wina jest samego radia bo ten kto mi je sprzedal przyznal ze nie mial czujnikow i nie da sie w tym radiu tego zrobic? Czy w kazdym radiu oryginalnym da sie te czujniki aktywowac tylko trzeba wiedziec jak? Radio pochodzi z 1-dynki i byl na nim inny numer seryjny niz na moim starym
Opublikowano
tez po wymianie radia mi nie dzalaly pdc musisz zakodowac zwykly rysiek mechanik nie ogarnie poszukaj kogos na forum a to jest wina radia trzeba nr win w radiu zmienic i zakodowac
Opublikowano
No ale ja nie byłem u zwykłego Ryśka tylko w oficjalnym serwisie BMW,lepszego nikogo tu nie znajdę.Oni twierdza że w tym radiu nie ma wcale funkcji PDC i nie da się aktywować w żaden sposób.Faktycznie ten kto mi sprzedał radio nie miał czujników.Więc jak to w końcu jest? Muszę szukać radia z auta gdzie były czujniki?
  • 2 lata później...