Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SilverRanger - wczoraj odebralem auto bo nie bylo mnie kilka dni. Temat ogarniety. Tak jak przypuszczałeś problem byl w lewym pływaku. Kolega wymienił mi samą płytkę pływaka - która mierzy.

Dziwna rzecz się stała bo teraz po dotankowaniu do pełna pokazał się zasięg 660 km (zwykle bylo to ponad 1000). Ale w trakcie jazdy przebieg cały czas rosnie. Od wczoraj wzrosl juz do 760. Moze to przez to ze bym odpinany aku? Zobacze ile jeszcze urosnie.

Dzieki za pomoc :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak odpinałeś akumulator to i średnie spalanie się skasowało, na podstawie którego jest liczony zasięg. Pojeździsz trochę, średnia się unormuje to i zasięg też.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam zrobiłem tak jak radził SilverRanger pomierzyłem rezystancję na pływakach i jest ok wartości są podane w książce "sam naprawiam" i nic podmiana pływaków też nie przyniosła efektów sprawdziłem jeszcze czy kabelki są gdzieś nie przerwane od pływaków do zegarów oczywiście miernikiem i się okazało że jeden jest uszkodzony po naprawie kabelka teraz nareszcie pokazuje stan paliwa pozdro
Opublikowano
Kabelek był tylko jeden przerwany od strony pasażera między progiem a tym okrągłym czarnym deklem
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mam taki problem – e46 320d chodzi mi o wskaźnik paliwa, mianowicie od jakiegoś czasu coś wariuje, przy poziomie ok. 3/4 paliwa w zbiorniku wskaźnik czasem pokazuje full a teraz gdzie przez dłuższy czas wskazywał 1/4 po zgaszeniu i ponownym odpaleniu po 5 min pokazuje 0 minimalnie falując! Jakieś pomysły…

nie wiem czy coś może miec z tym wspólmego ale na kompie wyskoczył mi błąd sterownikaDDE

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Del

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.