Skocz do zawartości

E60 535d 2005r Nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z autem przy -18 po nocy auto kręci a nie odpala. Bak pełny (verva). Świece ok. Brak błędów. Pompa paliwa działa i jest ciśnienie.

Ktoś coś podpowie w czym problem?

Opublikowano
U mnie zadnego bledu nie wywalilo a filtr byl zawalony parafina.
Opublikowano
  • Autor
Pompa bije na 4 bary. Ktoś coś pomoże? Czujnik wałka rozrządu ma wpływ na odpalenie silnika?
Opublikowano

Czujnik wału korbowego ma wpływ, czujnik wałka jak padnięty to obroty wariują.

Podepnij inpę, włącz status silnika, daj wykresy obrotów i próbuj odpalać, jeśli pojawiają się 200-600 rpm to czujnik wału OK, jeśli nie, to padniety

Opublikowano
W moim przypadku auto odpalało na pstryk aż do momentu kiedy temp spadła do -3 wtedy zakręcił sam na dwa razy i odpalił . Dwa dni później zrobiło się -10-12 auto stało na zewnątrz i przy próbie odpalenia rozrusznik kręcił kręcił i kręcił i to wszystko zero reakcji. Zdziwiłem się bo 2 lata wcześniej zmieniałem komplet świec żarowych. Byłem niestety zmuszony poczekać kilka dni na odwilż :duh: bo nie było go jak ruszyć . Gdy pojawiło się 0 stopni odpalił jak zwykle idealnie więc nie kusząc losu od razu przejechałem do mechanika. Były błędy sterownika świec po podłączeniu do komputera. Po wymianie sterownika świec żarowych odpala na pstryk i przy -10 niżej nie miałem jeszcze okazji. Koszty naprawy to nowy sterownik beru i robota 500zł . Opisałem problem bo znowu ludzie dają na forum takie rady że nic tylko poszukać siekiery i porąbać auto na kawałki . Pozdrawiam .