Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wszystkim, wraz z sytymi mrozami pojawił się u mnie problem, mianowicie auto nie reaguje na gaz tak żwawo jak kiedyś. Samochód wkręca się powoli na 2k obrotów, po czym następuje chwila spowolnienia koło 1-2s i dopiero obroty dalej rosną co skutkuje opóźnionym przyśpieszeniem. Dodam, że zdarzyło się już 2 razy na postoju na zimnym silniku, że po odpaleniu gaz w ogóle nie działał, auto stało na wolnych obrotach i dopiero ponowne odpalenie poskutkowało. Dzisiaj miałem kolejną nieciekawą sytuacje, otóż potrzebowałem szybko przyśpieszyć, w pewnym momencie gaz na chwilę przestał działać, pokazała się choinka (DDE, i te dwie kontrolki jak się wyłączy trakcję) po czym zaczął działać normalnie. Czy kiedyś ktoś z Was się z tym spotkał, co mogło się popsuć, co odpowiada za sterowanie tym układem, wiem że 2.0d po lifcie nie ma standardowej przepustnicy. Wiem również, że mogę podpiąć auto pod kompa i mieć jakąś diagnozę, ale obecnie nie mam takiej możliwości, najszybciej za kilka dni. Dlatego proszę o wstępne nakierowanie mnie na źródło problemu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic tu nakierowywanie nie da, bo można wymienić kilkanaście przyczyn a żadna nie okaże się prawidłowa..tylko komputer i błędy wyjaśnią sprawę. Skąd jesteś? Może ktoś z okolicy poratuje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Parę dni temu też miałem podobne objawy jak chwyciły mrozy -27 a auto stało tylko w blaszaku. U mnie auto było mułowate przez przymrożone hamulce i ręczny a do tego automat też jeszcze nie złapał swojej temperatury. Po kilku kilometrach zaświeciła się kontrolka trakcji. Po zgaszeniu i odpaleniu silnika już jej nie było. Jak pamiętam to INPA pokazała błąd odnośnie płynu hamulcowego. Kasowanie i błąd nie wrócił.
civic VI 1.4+>clk200k>a4b6 1.8t>x3 3.0d>e46 2.0d touring>e46 2.2 touring