Skocz do zawartości

[e39 sedan] antena radiowa - czym przykleić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Podczas odśnieżania auta w czasie ostatnich mrozów lekko trąciłem zmiotką antenę, która w następstwie... odpadła :duh:

Chodzi o antenę radiową, która jest mocowana w górnej części tylnej szyby (sedan). Z tego co zauważyłem, nie jest ona w żaden sposób połączona (w sensie kabelków, złączy, blaszek) z elementem wewnętrznym. Macie jakiś pomysł czym ją przykleić, żeby wszystko działało jak należy? Gdzieś w necie wyczytałem, że jest klejona na taśmę 2-stronną, ale do kitu jest to rozwiązanie. Już chyba na silikon trzymałaby się lepiej albo na klej "kropelkę".

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Witam.

Antena o której piszesz nie jest od radia tylko od telefonu.

Antena radiowa jest wbudowana w tylną szybę i są to niektóre z pasków pomiędzy ścieżkami ogrzewania tylnej szyby.

Wzmacniacz anteny radiowej znajduje się po lewej stronie w dolnej części tylnej szyby na słupku C.

Jeśli radio słabo Ci odbiera to sprawdź połączenie przy wzmacniaczu lub sam wzmacniacz.

Wojtek.