Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam problem z szyberdachem w mojej BMW E87 118d, otóż wszystkie tryby otwierania działają bez zarzutu tylko podczas domykania szyberdach uderza dość mocno i zamyka się. Szyberdach powinien być równo z dachem, strona bardziej z tyłu czyli ta która się unosi, przy zamkniętym szyberdachu jest zapadnięta ok. pół centymetra względem linii dachu w dół. Nic nie przecieka, nie wieje.

Uchylałem szyberdach przy minusowej temperaturze, nie było problemu z otwarciem.

Opublikowano
Wprawdzie nie odpowiem na pytania, ale sam jestem ciekawy. U mnie nie uderza ale tak jet u mnie "..strona bardziej z tyłu czyli ta która się unosi, przy zamkniętym szyberdachu jest zapadnięta ok. pół centymetra e środku względem linii dachu w dół. Nic nie przecieka, nie wieje."""Nie wiem czy cos z tym robić ?
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano

Czyli nie jestem sam ;)

w ASO mówili mi o skrzywionych płozach-sprawdzałem są proste. Gdzieś jest regulacja położenia szyby względem dachu gdy ta jest zamknięta, obstawiam, że przy otwieraniu uszczelki były przymarznięte i się rozregulowała odległość.

Z tym uderzaniem to trochę przesadziłem, słychać moment przejścia szyby przez linię dachu

Opublikowano

Auto stało 8 godzin w temperaturze +4 stopnia. Nie słychać przejścia między linią, wydaje mi się, że opadnięcie jest trochę mniejsze. Wcześniej jak oglądałem to uszczelki na szybie były twarde, dziś już było czuć, że są miękkie. Nic nie cieknie.

Możliwe, że dzieje się tak przez zamarzniętą uszczelkę? Poniżej zdjęcia.

5257005156fb3b14med.jpg

355597b8792a9f04med.jpg

• 11 miesięcy temu...