Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jak w temacie po włączeniu zapłonu nie wyłącza się pompa , nie zawsze ale tak z 70 procent podczas odpalanie auta. Dodam że na dużych mrozach zaczął się kłopoty z zapaleniem . Auto zapala na raty przerywa trzeba długo trzymać , świece sprawdzone ,rozrusznik sprawdzony ,sterownik siwec sprawdzony akumulator co prawda ma już kilka lat ale dziś ladowalem cała noc i ochoczo kręcił .... byłem u kilku mechaników ale niestety najchętniej mam tylko takich w okolicy co by tylko klocki wymienili jak coś wiecej rozkładają ręce ...
Opublikowano

Może miałeś letnie paliwo i na mrozach Ci się skrystalizowała parafina ? jak by tak było to zatyka filtr paliwa , czyli do wymiany filtr i paliwo.

No i oczywiście dobrze sprawdzić czy działają świece żarowe

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Świece i sterownik sprawdzone tak jak napisałem wyżej :) paliwo dziś zstankowana werwa , oraz wymieniłem filtr paliwa. Teraz jak odpala na znym przekonam się jutro rano , ale niestety z pompa jest jak było przeważnie się nie wyłącza po przekreceniu zaplony i pracuje cały czas....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer z inpa i błędy, trzeba zobaczyć na parametry podczas odpalania, masz kabel? Skąd jesteś? Może ktoś z okolicy podepnie i pomoże.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.