Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przymierzam się do odświeżenia swojego bmw f30.

Zależy mi na usunięciu mikro rys od piasku i myjni automatycznej. Dodatkowo chciałem nałożyć powłokę ceramiczną na lakier i szyby.

Za pakiet mycia(kompleksowe) + korekty lakieru + powłoki chciałbym wydać max 2-2,5k.

Poleca ktoś miejsce w Warszawie, gdzie zrobią taki zabieg w podanym zakresie cenowym a co najważniejsze, zrobią to dobrze?

Dzięki za odp.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

forum kosmetykaaut.pl

Znajdziesz tam realizacje danych firm i po nich wybierzesz tą najlepszą firmą. To chyba najlepsza wizytówka.

Mimo wszystko, będzie ciężko, bo jest tam kawał pięknej pracy

Opublikowano
forum kosmetykaaut.pl

Znajdziesz tam realizacje danych firm i po nich wybierzesz tą najlepszą firmą. To chyba najlepsza wizytówka.

Mimo wszystko, będzie ciężko, bo jest tam kawał pięknej pracy

Dokładnie jak napisał kolega powyżej, jeżeli masz trochę czasu i samozaparcia to zrobisz wszystko sam za 1/3 tej kwoty - warunek to maszyna polerska rotacyjna albo DA. W razie czego pisz na PW.

Opublikowano
Jeżeli chce zrobić ładnie to polerka np. Krauss P7 700 zł, pasty 100 zł, pady (duże i małe około 150 zł), BP duże i małe 100zł, mikrofibry 30 zł. Powłoka ceramiczna najwyższej jakości kosztuje na takie F30 ponad 2000 zł ale niewiele firm ma do niej dostęp. Mówię o na przykład Ceramic Pro 9H, a nie kwarcach, które nazywają ceramikami :D

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Rozumiem, że samemu taniej wyjdzie, ale nie chce zrobić tego źle( główna obawa przed polerką). Poza tym prowadząc firmę, wliczam swój czas jako robocizna, a sami dobrze wiecie, że wypicowanie całego auta, trwa dobre kilkanaście godzin.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi.

Rozumiem, że samemu taniej wyjdzie, ale nie chce zrobić tego źle( główna obawa przed polerką). Poza tym prowadząc firmę, wliczam swój czas jako robocizna, a sami dobrze wiecie, że wypicowanie całego auta, trwa dobre kilkanaście godzin.

To nie wyjdzie taniej skoro swój wolny czas przeliczasz na złotówki.

Owszem, jeśli boisz się że zrobisz to źle - przy pierwszych razach jest takie ryzyko (choć myślę że minimalne...sam robiłem nie raz i tez kiedys zaczynalem) to oddaj to w ręce fachowców.

Myślę że z nałożeniem wosku, czyszczeniem wnętrza będzie to koszt ok. 2000zł.

Jak z Ceramiką to pewnie ze 3500zł wyjdzie (jak ktoś wyżej zauważył)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Autor wyraźnie zapytał gdzie a nie "jak"...

A odpowiedz juz padła gdzie może szukać.

Co Twoja wypowiedz wniosla do tematu ?

Opublikowano

Panowie, nie ma sensu sprowadzać tematu, do wymiany zdań w niepotrzebnej dyskusji.

Cieszy mnie fakt, że ktoś zaproponował alternatywną drogę wykonania prac.

Znalazłem w Warszawie shinefactory. Za full pakiet czyszczenia( zew. i wew.) + korekty lakieru + zabezpieczenia najważniejszych elementów + ceramika na całe auto (OptiCoat Professional 9H++ )

koszt 2900 - wydaje się być całkiem sensowną ceną za 3 dni roboty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, nie ma sensu sprowadzać tematu, do wymiany zdań w niepotrzebnej dyskusji.

Cieszy mnie fakt, że ktoś zaproponował alternatywną drogę wykonania prac.

Znalazłem w Warszawie shinefactory. Za full pakiet czyszczenia( zew. i wew.) + korekty lakieru + zabezpieczenia najważniejszych elementów + ceramika na całe auto (OptiCoat Professional 9H++ )

koszt 2900 - wydaje się być całkiem sensowną ceną za 3 dni roboty.

Przy takich usługach cena idzie w parze z jakością.

Będzie ok

Opublikowano

Ostatnio pytałem o podobne usługi u siebie w regionie i mi powiedzieli cenę powyżej 3 tysięcy złotych.

Także nie wiem czy w stolicy jest możliwość znalezienia czegoś dobrego w takiej cenie jak podałeś.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam.

Zależy mi na usunięciu mikro rys od piasku i myjni automatycznej. Dodatkowo chciałem nałożyć powłokę ceramiczną na lakier i szyby.

Za pakiet mycia(kompleksowe) + korekty lakieru + powłoki chciałbym wydać max 2-2,5k.

Poleca ktoś miejsce w Warszawie, gdzie zrobią taki zabieg w podanym zakresie cenowym a co najważniejsze, zrobią to dobrze?

Dzięki za odp.

Wpadnij do nas do Bawarii Motors na czerniakowską, forumowicze mają dobry rabat na usługi car-spa

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Witam.

Dzięki za odp.

Wpadnij do nas do Bawarii Motors na czerniakowską, forumowicze mają dobry rabat na usługi car-spa

O jakich usługach mówisz konkretnie? Tzn. chodzi mi bardziej jakie zabiegi wchodzą w usługę car spa. Zgłoś się do mnie na priv.

Opublikowano
2900zł za kilkuetapową korektę i zabezpieczenie lakieru ceramiką , felg, reflektorów i szyb to wg mnie bardzo dobra cena. Na Śląsku bywa i drożej a wiadomo stolica to stolica :wink: . Nie wszyscy klienci studiów detalingowych są świadomi ilu produktów trzeba użyć aby doprowadzić auto do ładu i składu no i przede wszystkim zrobić to dokładnie i skrupulatnie :mrgreen:
Opublikowano

Witam.

Gdyby ktoś się zastanawiał na czym stanęło, to ostatecznie wybrałem shinefactory w Warszawie. Jutro jadę odebrać auto(stało od środy), ale efekt przewyższa moje oczekiwania.

Łączna kwota, to 3500 zł, po sporym upuście. Mimo wszystko efekt wart większych pieniędzy.

link do galerii: https://wetransfer.com/downloads/b0556b997f7ac5e047a885b2df4cbb9320170205162828/e20617

efekt finalny:

0644a3d65e21b.jpg

Można polecić ich na forum w odpowiednim dziale? nie chce robić czegoś niezgodnego z regulaminem, chętnie przyjmę odpowiednie linki.

Pozdrawiam