Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi - który bezpiecznik, przekaźnik odpowiada za ogrzewanie tylnej szyby e E91?
Opublikowano

http://bmwcentrum.pl/img/products/42/9/2_max.jpg

Taką rozpiskę powinieneś mieć przy bezpiecznikach.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano
Nie, przekaźnik masz na wysokości bezpiecznika od szyby po lewej stronie czarny środkowy. Jeśli nie działa szyba zobacz kable w tylnej klapie w gumowych peszlach są pewnie przerwane. Zobacz po włączeniu szyby na odpalonym silniku czy na ścieżkach pojawia się prąd. Jeśli się pojawia a nie grzeje to masz przerwany przewód masowy.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Odświeżę żeby nie zakładać nowego tematu. Nie działa mi grzanie tylnej szyby tyle że w E90. Bezpieczniki są okej. Nie jestem pewny co do przekaźnika, nie tyka przy włączaniu ogrzewania. Ale nie mam tu pewności czy prąd do przekaźnika w ogóle dociera. Jak sprawdzić czy sam przekaźnik jest sprawny i czy w ogóle dociera do niego zasilanie?
Opublikowano
A da się jakoś sprawdzić sam przekaźnik po wyjęciu z auta, bez podłączania do niego zasilania, czy jedyny sposób to podłączyć go pod 12V?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Chciałbym się dopiąć do tematu ale u mnie akurat brak ogrzewania tylnej szyby w E90, przy włączniku świeci się dioda po włączeniu ogrzewania ale brak prądu na bezpieczniku oraz przekaźnik nie pyka/działa. Czy ktoś z was miał podobny problem? Lub wie gdzie szukać usterki? oczywiście po podpięciu komputera pojawia się błąd przekaźnika ogrzewania tylnej szyby.

Z góry dziękuje.

• 1 rok później...
Opublikowano
Podpinam się do powyższyego wpisu. U mnie również nie działa ogrzewanie tylnej szyby w e90. Tak samo gdy włączam ogrzewanie to swiatełko się pali ale podgrzewanie nie działa.