Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich użytkowników. Forum śledzę od jakiegoś czasu, a dzisiaj zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie mojego problemu. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie odpowiedzi związane z tematem.

Niedawno zrobiłem sobie świąteczny prezent i zakupiłem adapter Snap In Media dedykowany do telefonu Iphone 5/SE, który zamontowałem w moim e92.

Samochód wyposażony jest w oryginalne nagłośnienie harman kardon, które pięknie gra za pośrednictwem bluetooth / kabla, a na tym samym poziomie głośności i z tego samego źródła (iphone se + spotify) zwyczajnie charczy. Przy niższych poziomach głośności różnica nie jest słyszalna, ale na wyższych niestety już tak.

Proszę o informacje czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją? Dodam, że sprzęt kupiłem w ASO Bmw Sikora w Bielsku-Białej i na chwilę obecną mam ładną ładowarkę za 900pln :mad2:

Opublikowano

Być moze tak to działa kolego niestety.

Na Twoim miejscu pojechałbym do Sikory i im to pokazał.Niech się ustosunkują

Kolega ma to tez tylko w innym aucie i mówi,ze różnicy nie widzi w jakości choć co dla jednego jest ok to dla drugiego już nie.Kwestia ucha :norty:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Snap-In powinna być taka sama jakość dźwięku jak po BT czy kablu. Reklamuj. Mam w X1 takie rozwiązanie i nie ma różnicy do czego jest tel podpięty.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów,

w pierwszej kolejności dziękuję za odpowiedzi i pomoc w temacie.

Gdyby ktoś miał podobny problem to przedstawię tutaj przebieg wydarzeń związanych z moim urządzeniem.

Zaprezentowałem problem dilerowi, zostałem umówiony na spotkanie w serwisie. Podczas pierwszej kontroli razem z pracownikiem stwierdziłem szumy w dźwięku. Został zamówiony drugi, nowy, identyczny adapter o tym samym nr części. Przyjechałem porównać urządzenie na drugą kontrolę - okazało się, że zarówno sprzęt mój, jak i ten nowy generują ten sam problem. Zakładam więc, że szumy nie są wynikiem wadliwego adaptera (na oby dwóch problem był identyczny) a mogą one być spowodowane np. wiązką kabli w podłokietniku lub współpracą z iphonem se.

W tych okolicznościach wrzucam sprzęt na allegro, bo nie ma sensu posiadanie ładnej ładowarki w cenie 860 zł, która psuje jakość dźwięku. Chyba, że zna ktoś jakiś patent na odtwarzanie muzyki przez bluetooth, kiedy urządzenie jest zamontowane w snap in.

Pozdrawiam