Skocz do zawartości

SilentBlocki do Bmw E-36 - jaki koszt ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
diagnoza taka ze do wymiany silent blocki z TYŁU w prawym kole .. narazie nie wiadomo ile tych "bloczkow" pytanie mam takie czy ktos to robil juz u siebie w e-36 i jaka jest cena tych silent blockow i ile mechanik za to wezmie bo ponoc cala belke trzeba zdjac zeby je wymienic - pleaseee pomozcie chce przygotowac sobie kase na wymiane :-)
Opublikowano
belke ?? a nie przypadkiem wachacz ?? u mnie za wymiane 4 tylnich silentblockow wzieli 150 zeta, plus cena samyvch slientblockow (w zaleznosci od tego ktore i jakiej firmy cene chyba miedzy 30 a 60 zlotych) no i ustawienie zbieznosci .. nie pamietam ile dokladine mnie ta zabawa kosztowala ale cos w granicach 400 zlotych z tego co pamietam
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
pare dni temu wymieniałem koledze simerblck przedni tylnego wahacza. Nie musiałem wyciągać wahacza odkręciłem amortyzator od wahacza i przednią część wahacza od nadwozia.po wymontoawniu uchwytu napiżałem młotkiem w duży śrybokrętaż go rozwaliłem. Są dwa rodzaje simerbloków przednich starszy typ i nowszy taki jak w E46. Kolega kupił ten z aluminium i jego jest stosunkowo łatwo wcisnąći nie trzeba demontować wahacza. Nowy orginalny simerblok w serwisie BMW kosztuje niecałe 50 zł, a w hurtowni za taki sam tylko ze Swaga powiedzieli mi też 50zł. do starszych aut nawet w serwisie są tanie części już poraz kolejny się o tym przekonałem i nie tylko na BMW.
Opublikowano
ja tez je sam wymieniałem ale poszukaj w postach silentblock tylniego wachacz i bedziesz mial wszystko opisane jak trafisz na moje posty to jak pamietam sa tam tez foty jak to wymienic pozdro