Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miałem pytać o opinie ale post dość szybko zmienił typ na ostrzegawczy. Zainteresowałem się ogłoszeniem: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-mpakiet-bixenon-navi-dvd-hd-alcantara-le-mans-blau-ID6yHy1B.html

Napisałem do autora (Darek) i dostałem VIN: WBAUT71040A374358. 1szy wynik z Google: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-m-pakiet-navi-skora-3-0-218km-oryginal-iwl-po-oplatach-ID6yy3hr.html jak widać auto zaliczyło dość konkretny dzwon w bok od strony pasażera, wygląda jak w słup lub drzewo?

Co ciekawe auto nie jest opłacone w PL, wiec chyba jakiś większy wałek z ukryciem dealera ANDRE? I jak tu kupować używane :(

Opublikowano

Wygląda raczej jak uderzenie w bok np. na skrzyżowaniu, w drzwi np ktoś leciał na czerwonym i

wycelował w to BMW. Może nie być wałek tylko jeden handlarz kupił od drugiego na handel, zainwestował

w naprawę auta i ceni poprostu więcej - całkiem inna sprawa jak to zostało zrobione :)

I 2009 rok, a nie 2010

VIN WBAUT71040A374358

Prod. Date 2009-11-21

Type code UT71

Type 325I UL (EUR)

Series E91 (3 Series)

Body Type TOUR

Steering LHD

Engine N53

Displacement 3.00

Power 160kw / 218hp

Drive HECK

Transmission Automatic

Colour LE-MANS-BLAU METALLIC (381)

Upholstery STOFF BLUE SHADOWALCANT.ANTHRAZIT (ANAT)

Available update: Navigation Map Update

options

S1CAA Selection of COP relevant vehicles

S1CDA Brake Energy Regeneration

S205A Automatic transmission

S230A Extra package, EU-specific

S258A Tire with run-flat functionality

S2MEA BMW alloy wheel, M double spoke 194

S2PAA Wheel bolt retainer

S302A Alarm system

S320A Deleted, model lettering

P337A M Sports package

S346A Chrome Line exterieur

S386A Roof railing

S431A Interior mirror with automatic-dip

S441A Smoker package

S481A Sports seat

S493A Storage compartment package

S4MGA Int. mouldings aluminium glacier-silver

S502A Headlight cleaning system

S508A Park Distance Control (PDC)

S521A Rain sensor

S522A Xenon Light

S534A Automatic air conditioning

S544A Cruise control with brake function

S563A Light package

S609A Navigation system Professional - Update navigation map

S620A Voice control

S644A Preparation f mobile phone w Bluetooth

S698A Area-Code 2 for DVD

S6AAA BMW TeleServices

S6ABA Control for Teleservices

S6FLA USBAudio interface

S704A M Sports suspension

S710A M leather steering wheel

S715A M Aerodynamics package

S775A Headlining anthracite

S845A Acoustic belt warning

S863A Retailer Directory Europe

S868A Language version, Dutch

S877A Delete cross-pattern operation

S886A On-board vehicle literature Dutch

S8S2A Coding alarm signal

S8S3A Automatic locking when driving off

S8SCA Telematics access request,country-spec.

S8SPA Control unit COP

Standard equipment

S1CBA CO2 package

S249A Multifunction f steering wheel

S321A Exterior parts in vehicle color

S520A Fog lights

S548A Kilometer-calibrated speedometer

Opublikowano
Mnie do słupa / drzewa przekonuje to, że uderzenie jest dość precyzyjne w drzwi. Samochód pewnie skasował by też nadkole lub tylne drzwi. Nie ważne, dzwon jest dzwon i nic nie jest wspomniane, że auto miało przygodę.
Opublikowano
No ale czego tu się bać? Wchodzisz pod auto lub tylko zaglądasz i od razu widzisz niefabryczną konserwację podłogi. Skreślasz auto. Gdzie tu tajemnica?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Był ktoś może zobaczyc z bliska i przetestowac auto? Szukam opinii profesjonalisty (może ktoś taki miał okazje zerknąc). Czy warto sobie zawracac nią głowę?
Opublikowano
Zadzwoń do ASO, umów sprzedawcę na sprawdzenie przed zakupem, ty płacisz 640zł i dostajesz profesjonalną opinie :)
Opublikowano

Artur widzę że też interesowałeś się tym autem. Jakieś wnioski? Może zauważyłeś to czego mi się nie udało? Ja miałem przyjemnośc je oglądac jakiś czas temu ale niestety na wizytę w ASO się nie decydowałem. Postanowiłem wstrzymac się z decyzją i jeszcze poszukac. Ale teraz widzę, że znalezienie takiego modelu to dośc cięzki temat więc dlatego powracam do tematu chociaż przy oględzinach zaniepokoiło mnie kilka drobiazgów tj. uderzenie w prawą stronę (sporo szpachli na progu, drobne róznice w szczelinach powstałych przy składaniu pojazdu po uderzeniu - możliwośc naruszenia konstrukcji, podłogi, mokra wykładzina od strony przy nogach pasażera, dośc obfite dymienie na biało nawet po rozgrzaniu silnika, mokry wydech - czarna i kleisty oraz dziwny dziwięk podczas przyspieszania i puszczania gazu tak jakby coś się zapowietrzało. Nie wiem, byc moze jest to naturalne dla modelu.

A że zastanawiam się czy jednak może warto zaryzykowac dlatego powracam do tematu.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam koledzy. Oglądałem te zdjęcia, jak dla mnie nic wielkiego, 99% samochodów sprowadzonych ma uszkodzenia i to nie takie. Taka prawda, że większość samochodów używanych i nie tylko miało jakąś przygodę. Lepiej widzieć co się kupuje niż kupić kota w worku. Sam kiedyś szukałem dłuższy czas e90 w tym kolorze i nawet na zachodzie jest ciężko coś znaleźć, a ceny są z kosmosu.
Opublikowano
Witam koledzy. Oglądałem te zdjęcia, jak dla mnie nic wielkiego, 99% samochodów sprowadzonych ma uszkodzenia i to nie takie. Taka prawda, że większość samochodów używanych i nie tylko miało jakąś przygodę. Lepiej widzieć co się kupuje niż kupić kota w worku. Sam kiedyś szukałem dłuższy czas e90 w tym kolorze i nawet na zachodzie jest ciężko coś znaleźć, a ceny są z kosmosu.

Przygoda a wypadek to chyba nie to samo. Co innego obdarte drzwi, zmieniony zderzak czyli tzw szkody parkingowe, a co innego dzwon. Jaką masz pewność, że poduszka odpali jak w ciebie ktoś walnie po takiej naprawie? Prawda jest taka, że polski rynek napędza popyt na full opcję dobrej marki z małym przebiegiem za jak najmniej czego rezultatem jest złom sprowadzany z zachodu.

Opublikowano

Witamy właściciela

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Koledzy a czy dyponuje ktoś zdjęciami tego auta sprzed naprawy? Właściciel nie jest skory do wysłania a link już nie działa.
Opublikowano
Niestety nie ma nigdzie ale z tego co pamiętam to próg od strony pasażera był wbity do środka, drzwi obite, nadkole obite przy drzwiach. Nie wyglądało to dramatycznie ale konsola też była lekko pogięta, widać było przy ekranie iDrive, że jest ściśnięta.