Skocz do zawartości

Problem z odpaleniem samochodu E46 M3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , może ktoś ma pomysł na rozwiązanie problemu:

Samochód normalnie jeździł żadnych problemów , ostatnio zapalił i w tym momencie rozpadł mi się kluczyk i wypadło całe jego wnętrze , samochód zgasł , przy próbie ponownego odpalenia auto zapaliło ale momentalnie zgasło i tak parę razy .

Komputer pokazał błąd 01 aktywacja kierowcy/przekaźnik paliwa , sprawdziłem bezpieczniki nr 54 oraz nr 3 pod maską , zamówiłem nowy przekaźnik w aso , po wymianie nadal nic , kluczyk oczywiście złożyłem był sprawdzany i i jest sprawny .

Czy możliwe jest że komputer zablokował możliwość odpalenia w momencie kiedy transponder wypadł z kluczyka? Auto kręci rozrusznikiem ale nie odpala (pompa paliwa nie załącza się).

Opublikowano

Dziękuje za pomoc , kluczyk synchronizowałęm , uszkodzona była pompa paliwa która dziwnym zbiegiem okoliczności zepsuła się akurat w momencie odpalenia kiedy kluczyk się rozleciał.

Pozdrawiam